|

İkizi uzaya gitti gözler onun hareketlerinde

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen Rus kozmonotlar Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly'nin bir yıllık görevleri başladı. Bilim dünyası bu yolculuk ile çok farklı bir deneye daha imza atarak, astronot Scott Kelly'in dünyada kalan ve kendisi gibi astronot olan ikiz kardeşi Mark Kelly'in hareketlerini izleyecek.

Yeni Şafak
13:12 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:29 - 28/03/2015 Cumartesi
IHA
Asronot ikizler Scott ve Mark Kelly.
Asronot ikizler Scott ve Mark Kelly.

Rus kozmonotlar Gennady Padalka, Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly, soyuz uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderildi.



Yaklaşık 6 saatlik bir yolculuğun ardından UUİ'ye ulaşması beklenen kapsülde bulunan Kelly ve Kornienko'nun görevi 1 yıl sürerken, Gennady Padalka'nın görevi 6 ay sonra son bulacak.



Rus kozmonotlar Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly ERSİN ÇELİK 2015-03-28T14:01:44.4951007+02:00 Rus kozmonotlar Mihail Kornienko ve ABD'li astronot Scott Kelly


Vücut tepkileri incelenecek


Kelly ve Kornienko'nun bir yıl sürecek görevleri süresince insan vücudunun uzun süreli yer çekimsiz ortamda vereceği tepkilerin inceleneceği ve biyolojik, biyoteknolojik, fizik alanlarında çeşitli deneylerin yapılacağı öğrenildi.



İkiz kardeşi de dünyada izlenecek


Deneyler ve incelemeler kapsamında alınacak bilgilerin 1 yıl boyunca kaydedileceği bildirilirken, Scott Kelly ve dünyada kalan ikiz kardeşi astronot Mark Kelly'nin bazı testlere tabi tutulacağı ifade edildi. İncelemeler kapsamında ikiz kardeşlerde meydana gelen değişimlerin gözlemleneceği ve karşılaştırılmaların yapılacağı belirtildi.

#astronot
#uzay
#kozmonot
#Gennady Padalka
#Mihail Kornienko
#Scott Kelly
#soyuz
9 yıl önce