|

İletişimin suyunu çıkarın: Twitter!

Melih Bayram Dede
00:00 - 27/01/2008 Pazar
Güncelleme: 17:05 - 27/01/2008 Pazar
Yeni Şafak
İletişimin suyunu çıkarın: Twitter!
İletişimin suyunu çıkarın: Twitter!

Sosyal ağlar konusunda farklı bir deneyim olan Twitter.com, nerede olursanız olun, o an ne yaptığınızı arkadaşlarınızla paylaştığınız, 'microblogging' olarak da anlandırılan yeni bir akımın temsilcisi.

Twitter, aynı anda çok sayıda kişiye ücretsiz mesaj gönderme hizmeti sunuyor. Kullanıcı ister telefonla, ister internetle e-posta, isterse de anında mesaj üzerinde yüzlerce kişiye mesaj atabiliyor. Sitenin tek dezavantajıi mesajları 140 karakterler sınırlıyor oluşu.

Twitter.com kurucusu, daha önce 2002′de Google'ın satın aldığı, Blogger.com'ın sahibi olan Ev Williams. Twitter'ın mesaj servisi parti duyuruları, şirketlerin müşterilerine ulaşmaları gibi alanlarda ilgi görüyor.

Sitenin en önemli özelliği, o an ne yaptığınızı arkadaşlarınızın bilmesi için yazıyor olmanız. Mesela hemen siteye girip “Şu an Yeni Şafak Bilişim'e göz atıyorum. Bakalım Melih Bayram Dede ne yazmış!” yazabilirsiniz.

Yurtdışında Twitter.com akımı öyle bir hale gelmiş ki, internet kullanıcıları sabah kalkınca arkadaşlarına 'Günaydın' diye mesaj atmayı alışkanlık haline getirmiş. “Paris bugün çok kötü giyinmiş” diye dedikodu yapıp, “matematik dersindeyim, çok sıkıcı” diye durum belirten mesajlarla iletişimin suyunu çıkarmak! İşte Twitter.com biraz da bu!

16 yıl önce