|

Instagram'da büyük hayal kırıklığı

Popüler sosyal medya platformu Instagram, milyonlarca sahte hesabı sildi. Silme işleminden sonra takipçi sayısında büyük düşüş gören kullanıcılar şaşkınlık yaşadı.

Yeni Şafak
11:44 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 11:46 - 21/12/2014 Pazar
Diğer

Facebook ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformu,fake, yani sahte hesaplarla savaşını sürdürüyor. Kısa bir zaman önce de Facebook,fake hesaplar için yeni önlemler almaya başlayacaklarını ve gerçek isimlerini kullanmayanların da hesaplarının kapatılacağını bildirmişti. Öte yandan benzer spam ve fake hesap durumları Instagram'da da yaşanıyor. Ve Instagram, kısa bir süre önce konu hakkında ciddi bir hamle gerçekleştirdi.


Instagram, Aralık 2014 itibarıyla 300 milyonun üzerinde aktif kullanıcısının olduğunu duyurmuştu. Aralık 2012'de 100 milyon civarı olan bu rakam, 2 yılda güzel bir artış yaşamıştı. Ancak ne var ki bu rakamın bir kısmı "sahte hesaplardan" oluşuyordu ve müdahale geldi.


MİLYONLARCA HESAP SİLİNDİ

Bu durum kısa sürede fark edildi tabii. Birçok ünlü isim, milyonlarca takipçisini kaybetti ve bunu öğrendiklerinde de sebebini merak ettikleri birçok mesaj attılar. Instagram ise, "tamamen gerçek kullanıcılardan oluşan, keyifli bir Instagram deneyimi" sunmak istedikleri için bu tip çalışmalar yaptıklarını bildirdi ve ardından da bir tablo yayınlandı.


Buraya tıklayarak da ulaşabileceğiniz tabloda, Instagram'da en çok takipçiye sahip olan ve en çok takipçi kaybeden (yani silinen sahte hesaplar) hesaplar sıralanmış.


Listenin ilk sırasında, Instagram'ın kendisi yer alıyor. Normalde 64 milyonun üzerinde takipçisi bulunan hesap, meğerse yaklaşık 19 milyon sahte hesap tarafından takip ediliyormuş. Bu rakam ortadan kaldırılınca da geriye 45 milyonun üzerinde takipçi kalmış oldu.


En çok fake takipçisi bulunan isimler arasında Justin Bieber (3.5 milyon sahte takipçi), Kim Kardashian (1.3 milyon), Ariana Grande (1.5 milyon) gibi isimler var.

#instagram
#instagram sahte hesap
#instagram spam
9 yıl önce