|

iOS 8 iPhone'dan nasıl kaldırılır?

iOS 8'den memnun kalmadıysanız ve eski sürüme geri dönmek istiyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Chip
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:10 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
iOS 8 iPhone'dan nasıl kaldırılır?
iOS 8 iPhone'dan nasıl kaldırılır?

iOS 8'e yükselten çoğu iPhone ve iPad kullanıcısı, ondan memnun. Ancak Apple'ın yeni işletim sistemini yeterince hızlı bulmayanlardansanız veya değişikliklerden bazıları hiç hoşunuza gitmediyse, geri dönme şansınız var. En azından şimdilik.

Şimdilik diyoruz, çünkü Apple iOS 7.1.2'yi dijital olarak imzalamayı bıraktığında, ona Apple'ın sunucuları üzerinden geri dönmeniz imkansız olacak. Bunun şimdiye kadar 1 veya 2 haftayı geçmediğini gördük. Apple'ın iOS 7'yi imzalamayı bırakıp bırakmadığını ve cihazınızın iOS 7'ye geri yüklemeyi destekleyip desteklemediğini bu sayfadan kontrol edebilirsiniz. Cihazınız yeşil bir "Yes" ile listelenmişse, şanslısınız, yazımızın devamını okumaya edebilirsiniz.

iOS 7'ye nasıl geri dönülür

Öncelikle iOS 7'de yapılmış bir yedeğe ihtiyacınız var. iOS 7'ye döndükten sonra iOS 8 yedeğinizi geri yüklemeniz mümkün olmayacak.

Bunun yanında iOS 7.1.2 firmware'ini indirmeniz gerekiyor. Firmware dosyasının uzantısının "ipsw" olması gerekli. Son güncellemeyi yaparken bu dosyayı bilgisayarınıza kaydetmiş olmanız muhtemel. Dosya adının 7.1.2 rakamlarını içermesi gerekiyor.

Firmware dosyasını PC'nizde bulamıyorsanız, onu Redmond Pie'ın sağladığı bu bağlantılardan indirebilirsiniz. Doğru iPhone / iPad /iPod modeli ve doğru kablosuz antenler için sunulan firmware'i indirmeye dikkat edin.

Firmware'i indirdikten sonra "Find My iPhone" işlevini kullanın (Ayarlar > iCloud yolunu izleyerek). Şimdi telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes'u açın.

iTunes'ta Summary sekmesine tıklayın ve Windows'ta Shift, Mac'te Option tuşunu basılı tutarken "Restore" düğmesine tıklayın. Son olarak iOS 7.1.2 IPSW dosyasını seçin; geri kalanını iTunes halledecektir.

Tekrar hatırlatalım: Verilerinizi geri yükleyebilmek için iOS 7'de yaptığınız bir yedeğe ihtiyacınız var.

10 yıl önce