|

iPhone 6+ R.T.Erdoğan Edition

24 ayar altın kaplamayla gelen ve dünyanın en seçkin pırlantalarıyla taçlandırılan iPhone 6 ve iPhone 6+ R.T.ERDOĞAN Edition satışa sunuldu.

Yeni Şafak ve
16:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:01 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Lüks telefonlar, teknolojiyle iç içe olan pek çok kişinin yabancı olduğu bir kavram değil. Cep telefonlarının yavaş yavaş ana akım haline gelmeye başladığı doksanlı yılların sonlarında Nokia'nın çıkardığı 8810 (1998) ile başlayan ve bu modelin epey tutulması üzerine başını Nokia'nın çektiği pek çok telefon üreticisi tarafından büyüyerek gelişen bu tür modeller son yıllarda ise altın kaplama, pırlanta gibi değerli madenlerin de işin içine sokulmasıyla birlikte 'ultra lüks'denilen bir sınıf oluşturdu.




İşte haberimize konu olan iPhone 6+ R.T.ERDOĞAN Edition da Hong Kong menşeli Royal Tech Plating firması tarafından hazırlanan ultra lüks bir model. Hem iPhone 6 hem de iPhone 6+'ya yönelik özel olarak sınırlı sayıda üretilen modelin yan bantları ve arka yüzü tamamıyla 24 ayar altın kaplamayken, arkasında yer alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın portresinin çevresindeki yıldızlar ise birinci kalite pırlantadan. Cilalı formda tasarlanan altın kaplamanın 5 mikron olması sayeinde ise arka yüzü çizilse dahi bu çizikler hiçbir şekilde 'deri altına' nüfuz edemiyor. Kutu içeriğine yine altın kaplama bir dock ünitesinin de dahil edildiği modelin sim kart iğnesinin dahi altın kaplama olduğunu da not olarak düşelim. Şarj yuvası, kulaklık vb. gibi standart kutu içeriğinin yanı sıra temizleme bezi, ekran filmi ve silikon kap gibi inceliklere de yer verilmiş.



Hem iPhone 6 hem de iPhone 6+ için 99'ar adet olmak üzere toplam 198 adet üretilen model için belirlenen fiyat etiketi ise 19,000 dolar. Eğer 'pırlantalar olmasa da olur' derseniz fiyat da 9,000 dolara düşüyor.



Son olarak ola ki aranızda merak edenler vardır, onlara yönelik de bir dipnot düşmekte fayda var: Üreticisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanımızın ertesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ve Singapur'un geçtiğimiz aylarda vefat eden efsanevi başbakanı Lee Kuan Yew'e yönelik modeller de hazırlanma aşamasında. İlk sıraya Recep Tayyip Erdoğan'ı koymalarının temel sebebi ise kendisine ülkemizin yanı sıra Ortadoğu ve özellikle de Çin ve Hong Kong'ta yaşayan Uygur Türkleri tarafından beslenen yoğun sempatiymiş.



#iPhone
#Apple
#akıllı telefon
#cep telefonu
#iPhone 6
#Recep Tayyip Erdoğan
#iPhone 6+
9 yıl önce