|

iPhone 7'de ana ekran tuşu değişiyor!

iPhone 7'ye yönelik yeniliklerden birisi daha gün yüzüne çıktı.

Yeni Şafak ve
22:16 - 7/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

iPhone 5S modeliyle birlikte parmak izi okuyuculu ana ekran tuşuna geçiş yapan Apple, bir yeniliğe daha gidiyor.



Hatırlayacağımız gibi iPhone 6S, 3D Touch özelliği ile gelmişti. Bu özellik sayesinde ekrana uyguladığımız basınç kuvvetine göre telefonun farklı fonksiyonlarına ulaşabiliyoruz. İşte Apple, aldığı son patentle birlikte ana ekran tuşuna da 3D Touch özelliği eklemeyi




3D touch özellikli bu tuşların önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek yeni iPhone ve iPad'lerde olması bekleniyor. Daha iyi anlaşılması adına örnek verelim. iPhone'larda orta tuşa bastığımızda ana menüye döner. 3D touch özelliği sayesinde orta tuşa daha kuvvetli bastığımızda telefon farklı bir menüye geçebilecek.



Apple'ın bu yeni patenti sadece 3D touch özelliğini genişletmeyi de hedefliyor. Şöyle ki; orta tuşun etrafnının 'sağ, sol, üst ve alt' şeklinde dört parçaya ayrılması ve parmak hareketiyle ekranlar arası geçiş sağlanması hedefleniyor. Bu özelliği bir nevi laptoplarda bulunan 'trackpad' yani dokunmatik yüzeye de benzetebiliriz.





Elbette bu şimdilik sadece bir patentten ibaret. Malum, Apple patent konusunda pek bir hassas ve duyarlı. Patentini aldığı bu yeni özelliği yeni telefon ve tabletlerinde uygulayıp uygulamayacağını hep birlikte göreceğiz.









#apple
#iphone
#iphone 7
#ipad
#3d touch
8 yıl önce