|

İşte Samsung'un ilk telefonu

Dünyanın en büyük telefon üreticilerinden olan Samsung'un hazırladığı ilk telefonlar ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:53 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:55 - 24/11/2014 Pazartesi
Diğer

Bundan yıllar öncesine, 1985 senesine gidecek olursak, işte aşağıdaki telefonu görüyoruz. Samsung'un araba içi kullanım için hazırladığı ilk telefonu olan SC-1000, 2 yıllık çalışmanın sonucunda ortaya çıkmıştı. Hatta Samsung, bu telefonun seri üretimine geçilmeden önce yapılan performans testlerinde Motorola telefonlar da kullanmıştı.


Bu telefonun ardından bu kez teknolojiseverler SH-100 ile tanıştı. Yani aşağıda fotoğrafını gördüğünüz telefon. Bu yalnızca Samsung'un gerçek anlamda ilk mobil telefonu değil, aynı zamanda Güney Kore'de tasarlanan ve üretilen ilk cep telefonuydu. 1988 yılında, Yaz Olimpiyatları zamanında Güney Kore'de satışa sunulmuştu.


SH-100, piyasada pek ilgi görmedi. 1000 - 2000 civarında satılan telefon, yine de Samsung'u geleceğe yönelik yatırımlar yapma konusundan vazgeçirmedi. Arka arkaya yeni modeller sıralayan firmanın günümüzde geldiği konum da ortada doğrusu. Samsung, her yıl yüz milyonlarca telefon satışı gerçekleştiren bir marka halini aldı ve birçok rakibini geride bırakmayı başardı.

#samsung telefon
#samsung ilk telefon
#samsung model
9 yıl önce