|

İşte yeni iPhone'lar

Apple, iki yeni akıllı telefon tanıttı. iPhone 6'nın 4.7 inç ekran genişliği ve 6.9 mm kalınlığa, iPhone 6 Plus'ın ise 5.5 inç ekran genişliği ve 7.1 mm kalınlığa sahip olduğu duyuruldu.

Aa
00:00 - 10/09/2014 الأربعاء
Güncelleme: 20:27 - 9/09/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
İşte yeni iPhone'lar
İşte yeni iPhone'lar

Apple, teknoloji meraklılarının sabırsızlıkla beklediği yeni ürünlerini Cupertino'da düzenlediği törenle tanıttı. 30 sene önce Steve Jobs'ın Macintosh'u açıkladığı Cupertino'daki Flint Center'da yapılan tanıtımda iPhone 6'nın 4.7 inç ekran genişliği ve 6.9 mm kalınlığa, iPhone 6 Plus'ın ise 5.5 inç ekran genişliği ve 7.1 mm kalınlığa sahip olduğu duyuruldu.

Apple yeni telefonlarda ekran büyüklüğünün yanında çözünürlük, ses kalitesi ve işlemci hızının da artırıldığını bildirdi. iPhone 6'da 8 megapiksel çözünürlüğe sahip iSight kamera bulunuyor. Yeni A8 işlemcinin de mevcut telefonlara göre yüzde 50 daha hızlı olduğu kaydedildi.

ABD'de 19 Eylül'de piyasa çıkacak modellerden iPhone 6'nın iki yıl sözleşmeli fiyatı bellek büyüklüğüne göre 199 dolardan, iPhone 6 Plus'ınki ise 299 dolardan başlayacak.

Yeni iPhone'lar 19 Eylül'de ABD ile birlikte, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya, Singapur ve Hon Kong'da satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar yeni cihazların 115 ülkedeki mağazalarda olması planlanıyor.

Yeni işletim sistemi iOS 8

Yeni iPhonelar Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 8 ile birlikte gelecek. iOS 8'de sağlık ve ev kitleri (HealthKit, HomeKit) ile Apple bilgisayar ve mobil cihazlar arasında veri paylaşımını kolaylaştıracak uygulamalar yer alıyor.

HealthKit adı verilen yeni uygulama ile kilo, kalori, kan basıncı, nabız gibi veriler toplanarak sağlıklı bir yaşam ve kilo kontrolünün sağlanması için imkan sunulacak.

Yeni sistemde sağlanacak başka bir kolaylık ise Mac bilgisayarlar ile mobil cihazlar arasında şarkı, film, kitap, fotoğraf gibi veri paylaşımının kolaylaştırılması olacak.

Telefon tanıtımından sonra sahneye çıkan Tim Cook, Apple'ın yeni ürünü Apple Watch'ı tanıttı.

Tim Cook, Apple Watch için "Şu ana kadar ürettiğimiz en kişisel ürün" dedi.

Apple Watch'ın özellikleri

Apple Watch kare ekrana ve metal kayışa sahip.

Apple Watch neredeyse her akıllı saat gibi kalp atış hızınızı da ölçebilecek. Macbook'larda kullanılan MagSafe şarj aletinin benzeri ile şarj olacak.

Taptic Engine isimli yeni bir donanım sayesinde Apple Watch dokunma ve tıklama arasındaki farkı anlayabiliyor.

Apple Watch üzerinden mesajlaşmak da mümkün. Farklı renklerde kordonlar satışa sunulacak.

Tamamen özelleştirilebilir olacak akıllı saatin kurma kollu klasik saatlerde olduğu gibi kendi etrafında dönebilen bir tuşu bulunuyor.

Alışverişte devrim!

Öte yandan Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 6'nın kredi kartı gibi kullanılabileceği açıklandı.

Apple'ın CEO'su Tim Cook'un açıklamalarına göre, yeni iPhone kullanıcıları, kredi kartıyla alışveriş yapmak yerine telefonlarını kullanarak ödeme yapabilecek.

iPhone 4 tarih oluyor

Apple'ın tanıttığı iOS 8 işletim sistemi sadece iPhone 4s ve üzeri modellerde çalışacak.

٪d سنوات قبل