|

İşte yeni 'tablet' kral: Microsoft Surface Pro 4

Microsoft'un yeni nesil amiral tableti Surface Pro 4'ün tüm detayları...

Yeni Şafak ve
20:12 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 20:16 - 6/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Microsoft, bugünkü etkinliği dahilinde tanıtımını gerçekleştirdiği en merakla beklenen bir diğer ürünü de hiç kuşkusuz Surface Pro 4 idi.



Microsoft'un mobil kanatta halihazırda en yüksek getiriye ve popülerliğe sahip ürün kalemi olan Surface Pro ailesinin en son temsilcisi beklendiği üzere hem verimliliği hem de performansı yüksek kaliteli bir tasarımda kullanıcılarla buluşturacak.



İlk olarak teknik detayları aktaralım, ardından diğer noktalara değinelim:





Ve gelelim önemli ayrıntılara:


Her şeyden önce modelde yer verilen Intel'in Skylake tabanlı son nesil işlemci ailesinin Microsoft'un açıklamasına göre, selefi Pro 3'e kıyasla %30, MacBook Air'a kıyaslaysa %50 oranında daha güçlü olduğunun altını çizelim. Özellikle Intel'in düşük güç tüketimi ve yüksek verimliliği birleştiren Core M ailesine desteğin sunulmaya başlamış oluşu büyük bir artı. Tabii henüz testler gelmediği için performansı hakkında net bir şey söylememiz güç olsa da özellikle performans/batarya oranı bazında büyük umut vaat ettiğinin de altını çizelim. 4K@60fps video desteği yahut 3 farklı 4K ekrana eşzamanlı görüntü aktarabilmesi gibi detaylardan yola çıkarsak grafik kanadının da oldukça sağlam olduğunu söyleyebiliriz tabii en nihayetinde son nesil oyunları son düzey detay ve çözünürlükte oynatmasını da bekletmeyelim.



12.3-inç'lik 2K çözünürlüğünde ekranıyla piyasadaki diğer 'Pro' rakipleriyle (örn. Galaxy Note Pro 12.2 ve iPad Pro) denk düşen Surface Pro 4'ün ekranı, 1024 kademeli stylus baskı hassasiyetini destekliyor. 0.4 mm kalınlığındaki Gorilla Glass ekran camı sayesinde hem incecik hem de oldukça dayanıklı bir yapı arz eden ekranın arka aydınlatma üntesi ise sadece 1.1mm ile sınırlı. Keza ekran çerçevelerinin de oldukça ince oluşu tasarımı güzelleştiren bir diğer detay.




Aksesuarlarına baktığımızda ise karşımıza bir önceki nesilde olduğu gibi kılıflar, dock yuvaları ve aydınlatmalı klavyelerle standart güç adaptörü ve ethernet bağlantısı çıkıyor. Güzel haber ise selef aksesuarların Pro 4 ile uyumlu oluşu yani Pro 3 kullanıcıları bir kez daha satın almak zorunda kalmayacak. Ama dileyenler yeni klavyeli kılıfı almaları halinde selefinde olmayan artılara da sahip olabilecek ki bunların başında da tracpad'in artık %40 daha büyük oluşu ve 5-noktalı dokunmatik desteği sunuşu geliyor. Keza selefine kıyasla 0.2mm incelerek 1.3mm'lik kalınlığa düşürülen klavyenin tuşları da artık eskisine kıyasla daha rahat ve aralıklı bir formda.





Çıkış tarihi ve fiyatlandırma


7 Ekim (yani yarın) itibarı ile önsiparişleri alınmaya başlanacak ve 26 Ekim'de de satışa sunulacak olan Suface Pro 4'ün taban fiyatlandırması 900 dolar olarak belirlenmiş durumda. Resmi ürün sayfasına

erişebilirsiniz.



Tanıtım Videosu








#microsoft
#tablet
#surface pro 4
#windows 10
9 yıl önce