|

Jetonlu iPhone geliyor!

Apple'ın yeni iPhone 6 ve iWatch'da kredi kartla ödemeye yarayan NFC (Near Field Communication) siteminde jeton teknolojisinin kullanılacağı iddia edildi.

.
00:00 - 8/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:32 - 8/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Jetonlu iPhone geliyor!
Jetonlu iPhone geliyor!

Apple, yeni akıllı telefonu iPhone 6'yı yarın açıklayacak! Fakat telefon daha gün yüzüne çıkmadan özellikleri tek tek sızmaya devam ediyor. Kredi kartı gibi kullanılan telefon ve saat ile ödemeler, jeton teknolojisi ile daha güvenli olacak. Daha önce NFC ile parmak izi teknolojisinin kredi kartı yerine kullanılacağı açıklanmıştı.

Jeton teknolojisi, sözcük, rakam ve sembollerin elektronik jetonlara dönüştürülmesine verilen isim. Daha karmaşık bir yazılıma sahip jeton teknolojisi ile müşteri kart numaraları ve bilgilerinin başka kişiler eline geçmesi önlenecek. Apple daha yeni iPhone 6'yı açıklamadan Nordstrom, Walgreens, CVS, ve Disney gibi partner şirketlerin internet mağazalarını bu teknolojiye uygun olarak güncellediklerini açıklaması iddiaları güçlendirdi.

Jeton teknolojisi ise günlük hayatta hala kullanılan jetonlardan iham alınarak ortaya çıkan bir teknolojisi. Eski Yunan ve Roma İmparatorluğu dönemlerinden beri kullanılan jetonlar, 1800'lerde toplu taşımanın gelişmesiyle tüm dünyada oldukça yaygınlaştı.

10 yıl önce