|

Kuzey Kıbrıs Turkcell 10 yaşında

00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 13:28 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
Kuzey Kıbrıs Turkcell 10 yaşında
Kuzey Kıbrıs Turkcell 10 yaşında

Girne Malpas Otel'deki resepsiyona, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan Derviş Eroğlu, bazı bakanlar ve davetliler katıldı.


KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, kendisinin Başbakan olduğu 1999 yılında faaliyete geçen ve her geçen gün hizmet kalitesini artırarak gelişen Kuzey Kıbrıs Turkcell'in kaydettiği aşamayı görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.


'İlk defa cep telefonu aracılığıyla dünya ile bağlantı kurmanın mutluluğunu nasıl yaşadığımızı özellikle o günün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, rahmetli Sayın Miroğlu ile şirket temsilcilerinin heyecanını gayet iyi hatırlamaktayım' diyen Başbakan Eroğlu, KKTC'nin, o günün koşullarında büyük bir teknolojik gelişim sayılan mobil ulaşımla dünyaya bağlandığını kaydetti.


Ülkenin iletişim alanında kaydettiği gelişmenin sevindirici olduğunu belirten Başbakan Eroğlu, 'KKTC'de bu önemli gelişmenin öncülüğünü yapan' Kuzey Kıbrıs Turkcell'e teşekkür etti.


KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, hayatın her alanında olduğu gibi iletişim alanında da yaşanan teknolojik gelişim ve rekabetin ülkeye birçok hizmeti de beraberinde taşıdığını ifade ederek, yaşanan bu gelişmelerin özellikle kablolu ve kablosuz bağlantı alanlarında servis ve hizmet alımlarında büyük kolaylıklar getirdiğini anlattı.


Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu ise, on yıl önce 'konuş Kuzey Kıbrıs' sloganıyla çıktıkları yolda bugün teknoloji şirketleri arasında lider konuma geldiklerini ifade ederek, şirketin kurulduğu 1999 yılından bugüne ülkeye, 714 milyon Türk Liralık yatırım yaptığını kaydetti.


Fellahoğlu, 'kullandığı teknolojiyi her geçen gün yeni teknolojilerle birleştirerek dünya iletişim şirketi olan Turkcell Grubu'nun desteğini arkasına alan Kuzey Kıbrıs Turkcell'in Kıbrıs adasının sadece kuzeyinde değil tümünde lider olmayı hedeflediğini' söyledi.


Fellahoğlu, ülkedeki sosyal sorumluluk projelerine de katkıda bulunduklarını anlattı.


Konuşmaların ardından 10. yıl pastası kesildi.

15 yıl önce