|

LG G4 'sel altında' kalırsa?

Ola ki telefonunuz 'sudan bir sebeple' arızalandı. İçiniz rahat olsun, çözümü var.

Yeni Şafak
10:31 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 07:31 - 2/06/2015 Salı
Diğer

LG'nin tepe seviye akıllısı G4'e yönelik oldukça enteresan bir video yayımlandı. Bildiğimiz gibi LG G4 aslında resmi olarak suya ve toza dayanıklı telefonlar kapsamında değil. Çünkü ne IP 55 ne de IP 58 sertifikasına sahip. Peki gerçekte durum böyle mi?



İşte LG G4'ün suyla arasının nasıl olduğunu merak eden bir kafadar telefonu alıyor ve çeşitli işkencelere tabii tutuyor. Öncelikle musluğu açıp telefonu şöyle bir yıkayan arkadaş bakıyor ki asayiş berkemal bunun üzerine lavaboyu tıpalayıp suyla dolduruyor ve telefonu da suyun içine koyuyor. 10 santim yüksekliğinde bu havuzda tam 2 saat boyunca bırakılan LG G4 sudan çıkarıldığı vakit -inanması güç ama- halen gayet de normal bir biçimde çalışıyor. Dahası arkadaş telefonu sudan çıkardığında havluyla falan kurulamıyor bile, sadece şöyle bir silkeleyip kurcalamaya başlıyor. Ancak bu kurcalama seansının ardından muhtemelen 'bu kadar yeter, abartmayalım' diyerek içini açıp, bataryasını çıkarıyor ve biriken üç beş damla suyu bezle siliyor.



Yukarıda da dediğimiz gibi LG G4 resmi olarak suya karşı dayanıklı değil, dahası Motorola'nın bazı modellerinde yer verilen nano-kaplama türü kısmi koruma sağlayan bir kaplaması da yok. Haliyle durum oldukça ilginç.



Tabii sizin böyle bir deneye girişmenizi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Bakarsınız bozulmaz bozulmaz ama sizde bozulacağı tutar, garantiden de halledemezsiniz artık verdiğiniz onca paranın üzerine de bir 'lavabo' soğuk su içersiniz.



Hazır konu sudan açıldı, konuya ilişkin hayati bir ipucu vererek bitirelim haberimizi:



Ola ki telefonunuz '

sudan bir sebeple

' arızalandı. Yapmanız gereken şey telefonu önce kurulamak, ardından 25-30 santim uzaklıktan fön makinesi ile içini ve dışını kurutmak ve ondan sonra da bir kavanoz pirincin içerisine yerleştirip kapağını hava almayacak şekilde kapatmak ve orada en az 24 saat süresince tutmak.



%100 garanti olmasa da kuvvetle muhtemel düzelecektir. Tecrübeyle sabit.






#lg
#lg g4
#android
#akıllı telefon
9 yıl önce