|

Lotus efsanesi sekizinci durakta

Melih Bayram Dede
00:00 - 30/09/2007 Pazar
Güncelleme: 14:29 - 30/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Lotus efsanesi sekizinci durakta
Lotus efsanesi sekizinci durakta

IBM'in kurum içi iş süreçlerini tek yazılımdan yönetmeye yarayan ünlü yazılımı Lotus Notes, sekizinci sürümüyle karşımızda. Lotus Notes, tek uygulama içinde e-posta, anında mesajlaşma, ajanda, takvim, iş planı, RSS okuyucu, kelime işlemci, hesap tablosu ve sunum gibi farklı servisleri sunuyor.

2 yıllık geliştirme çalışmalarından sonra, tüm dünyadaki 25 bin kuruluşta test edilen mesajlaşma ve işbirliği yazılımı Lotus Notes ve Lotus Domino'nun 8. Sürümü, bloglar, wiki'ler, facebook ve benzeri sosyal paylaşım siteleri gibi Web 2.0 uygulamalarıyla da entegre çalışıyor.

Lotus Notes 8.0, kullanıcıların e-posta kutularından çıkmadan, aynı ortam içerisinde her türlü bilgiye ulaşmalarını sağlıyor. İsteğe bağlı alınabilen Activities modülüyle, bir projeyle ilgili e-posta, anlık mesajlaşma, doküman gibi bilgiler, tek bir klasörün içinde diğer kullanıcılarla paylaşılabiliyor. Lotus Notes 8.0'a PDA ve cep telefonlarından da ulaşılabiliyor. Yazılım, Windows, Linux, Solaris ve AIX gibi birçok platform üzerinde çalışıyor.

17 yıl önce