|

Lync teknolojisiyle kıtalararası imza günü

Melih Bayram Dede
00:00 - 27/12/2010 Pazartesi
Güncelleme: 17:02 - 26/12/2010 Pazar
Yeni Şafak
Lync teknolojisiyle kıtalararası imza günü
Lync teknolojisiyle kıtalararası imza günü

Can Yayınları, New York'taki yazarıyla İstanbul'daki okurlarını online imza gününde bir araya getirerek yepyeni bir dönemi başlattı. Microsoft Lync teknolojisi kullanılarak, İstanbul-New York arasında bağlantı kuruldu ve Amerikalı yazar David Carnoy kitaplarını okyanusötesinden imzaladı.

Kanyon D&R mağazasında gerçekleşen etkinlikte New York- İstanbul arasında sağlanan bağlantıyla, Neşter Müziği'nin yazarı David Carnoy'un görüntüsü dev ekrana yansıtıldı.

Ayrıca Lync ile birlikte çalışan Polycom'un RoundTable cihazı sayesinde yazara ortamın panoramik görüntüsü verildi ve imza günü atmosferi hem yazar hem de okuyucular için en gerçekçi hale getirildi.

Yazarlar okurların yüz yüze geldiği online imzada, binlerce kilometre uzaklığa rağmen her bir okuyucu, hem David Carnoy'la sohbet etme hem de kitabını imzalatma olanağı yakaladı.

New York'da yaşayan yazara önceden gönderilen kitaplar, okuyucuların sohbet sırasında yazardan kendi adlarına imza almalarını sağladı. David Carnoy tarafından imzalanan kitaplar, Can Yayınları'nca okurlara gönderilecek.


***


13 yıl önce