|

Mardinli çocuklar oyun yazdı

Mardin''in Yeşilli İlçesinde öğrenciler iki aydır devam eden eğitimler sonunda kendi oyunlarını kendileri hazırlamaya başladı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:47 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Mardinli çocuklar oyun yazdı
Mardinli çocuklar oyun yazdı

İstanbul, Kocaeli, Sivas ve Diyarbakır''dan gelen bilgisayar mühendisleri Mehmet Aca, Mustafa Metin Uğur, Kadri Demir, Aslı Tuzcuoğlu, yazılım uzmanı Gökhan Kara, bilgisayar öğretmenleri Gülser Aca, Huriye Geçer, yönetim bilişim sistemleri bölümü öğrencisi Aslıhan Aksu ve elektronik mühendisliği bölümü öğrencisi Mahmut Ekinci''den oluşan 9 gönüllü eğitmen Yeşilli Belediyesi'nin desteğiyle, Yeşilli ilçesinde öğrencilere yönelik programlama eğitimi verdi.

"Haydi çocuklar oyun oynamak yerine, kendi oyununuzu kendiniz yazın" sloganıyla çocuklara Scratch adlı programlama aracı ile temel seviyede programlama eğitimi verilen etkinlik iki gün sürdü. Yeşilli İlçesinde 3 ayrı okulda yapılan eğitimlere 100'ün üzerinde öğrenci katıldı. Eğitimler boyunca çocuklar farklı animasyon oyunları yazmayı uygulamalı olarak oyunları yazmayı öğrendi. Kullanılan programlama kapsamında 150 farklı ülkede 6 milyondan fazla oyun geliştirildiğine dikkat çekilerek ülkemizde sadece İstanbul, İzmir ve Ankara''da birkaç okulda öğrencilere ders olarak sunulduğu belirtildi. Bu proje kapsamında dünyaya mal olmuş temel seviyedeki oyun geliştirme programı eğitimine katılan öğrencilere bu imkanın eğitmenler ve sponsorların desteğiyle sağlandığına vurgu yapıldı. Ayrıca Yeşilli Milli Eğitim Müdürlüğü''nün desteğiyle okulda görev yapan öğretmenler ile kendi okullarında bu eğitimin devamlı olması sağlanacağı belirtildi.

Yeşilli Belediyesi Başkanı Hayrettin Demir, eğitime verdikleri önemi dile getirerek; bu tür etkinliklerin ve projeleri her zaman destekleyeceklerini, daha sık uygulanması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.Farklı şehirlerden gelen gönüllü eğitimcilere teşekkür eden Belediye Başkanı Demir ''Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Konu eğitim olunca,konu öğrencilerimizi teknolojik gelişmelerle buluşturma olunca o projelerin her zaman içerisinde yer alacağız ve destekleyeceğiz. Bu etkinliğin İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük illerden sonra ilk defa ilçemizde uygulanması bizim için gurur vericidir, sevindiricidir. Bu tür proje ve çalışmaların her zaman destekçisi olacağız. Dışarıdan gelen gönüllü arkadaşlarımız teşekkür ediyoruz'' dedi.

Etkinliğin kapanışında konuşan Organizatör Bilgisayar Mühendisi Mehmet Aca Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barack Obama''nın çocuklara yönelik yapmış olduğu konuşmada ''sadece oyun oynamayın, oyun yazın'' sözlerine değinerek bu projenin ülkemizde ve dünya üzerindeki önemini vurguladı.


10 yıl önce