|

Microsoft: Korsanlara geçit vermedik

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte İnternet'te artan yılbaşı alışveriş trafiği, Avrupa'nın bazı ülkelerinde korsanları harekete geçirdi. Dünyanın bir numaralı web tarayıcısı Internet Explorer'ı hedef alan saldırılar, Microsoft uzmanları tarafından yazılan yeni güvenlik güncellemesiyle durduruldu. Kullanıcılar bu güvenlik güncellemesini Windows Güncelleme servisinden yükleyebilirler

Melih Bayram Dede
00:00 - 17/12/2008 Çarşamba
Güncelleme: 00:48 - 18/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Microsoft: Korsanlara geçit vermedik
Microsoft: Korsanlara geçit vermedik

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte yılbaşı alışverişlerindeki artış ve dünya online işlem hacmindeki genişleme İnternet korsanlarını da harekete geçirdi. Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı olan Internet Explorer'ı da hedef alan korsanların, Çin'de ve bazı Avrupa ülkelerindeki son saldırıları nedeniyle Microsoft tüm İnternet Explorer sürümlerini kapsayan özel bir Güvenlik Güncellemesi geliştirdi. Bu güvenlik güncellemesi 17 Aralık'ta Kritik kodlamasıyla yayınladı.


Güvenlik güncellemesini http://update.microsoft.com adresinden indirmek mümkün.


Benzer tehditleri sürekli izleyen Microsoft Güvenlik Merkezi uzmanları yeni güvenlik güncellemelerini en hızlı şekilde geliştirebildiklerini kanıtladılar. Yapılan yeni güvenlik güncellemesi İnternet Explorer'a yönelik bu saldırıyı tamamen engelledi.


Son yıllarda bireysel ve kurumsal çerçevede güvenliğe önemli boyutta yatırımlar yapan Microsoft, dünya çapındaki iş ortaklarıyla bu amaca yönelik olarak Microsoft Aktif Koruma Programı'nı ve Microsoft Güvenlik İşbirliği'ni oluşturdu. Microsoft iş ortaklarıyla birlikte bu program çerçevesinde İnternet'te ortaya çıkan tüm güvenlik sorunlarını izleyerek raporluyor; bu sorunlara yönelik önlemleri kapsayan güvenlik güncellemelerini Microsoft Güvenlik İşbirliği kapsamında bütün iş ortaklarına ve müşterilerine anında duyuruyor.


Windows'unuz güncel mi? Microsoft güvenlik güncellemesini henüz yüklememiş olan müşterilerine de önemli uyarılarda bulundu. Microsoft müşterilerini www.microsoft.com/protect web adresindeki Bilgisayarınızı Koruma Rehberi (Protect Your Computer Guidance) bölümündeki uyarıları izlemeye ve İnternet'te bilgi güvenliği konusunda bireylerin kendi önlemlerini almaya davet ediyor.


Kişisel kullanıma yönelik önerilerini dört başlıkta toplayan Microsoft, Windows'un otomatik olarak güncellenmesine ilave olarak, anti virüs ve anti spam yazılımlarının güncel tutulmasını, İnternet Explorer 7'nin güvenli modda çalıştırılmasını ve İnternet bölge güvenlik düzeyinin daima yüksek tutulmasını tavsiye ediyor.


Bilgisayar kullanıcılarının önemli bir kısmı Windows Güncelleme'yi otomatik ayarlarla kullanırken, bazı kullanıcılar bu güncellemeleri kendi istedikleri zaman almayı tercih edebiliyorlar. Ancak İnternet'te e-ticaret işlemlerinin arttığı böyle dönemlerde ortaya çıkabilecek kötü niyetli saldırılar nedeniyle kullanıcılar, eğer bilgisayarlarını güncellemedilerse bazı tehditlerle karşılaşabiliyorlar.


Microsoft kullanıcıların bilgisayarlarındaki Windows Güncelleme ayarlarını etkinleştirerek son güncelleme yazılımlarını otomatik olarak almasının iyi bir çözüm olacağını bildirirken, İnternet ortamından gelecek tehlikelere karşı antivirüs ve antispam yazılımlarının da devamlı olarak güncellenmesine dikkat edilmesi gerekiyor.

15 yıl önce