|

Microsoft, XP'ye veda ediyor

ABDli Microsoft firması en çok satılan işletim sistemi Windows XP'ye bugün itibariyle elveda diyor.

.
00:00 - 8/04/2014 Salı
Güncelleme: 10:40 - 8/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Microsoft, XP'ye veda ediyor
Microsoft, XP'ye veda ediyor

Microsoft, 13 yıl önce piyasaya sürülen ve ilk bir kaç yılda 400 milyondan fazla satan XP'den bugün (8 Nisan) itibariyle desteğini çekiyor. Bu, milyonlarca bilgisayarda yüklü olan Windows XP'nin kaderine terkediğildiği anlamına geliyor.

Microsoft'un Windows XP'den desteğini çekmesi elbete bilgisayarlardaki XP'lerin bir daha çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak Microsoft, bundan sonra XP için hiç bir güncelleme sunmayacak. Bu durum da XP'yi yeni nesil virüslere ya da trojanlara karşı savunmasız hale getirecek. Bu nedenle bilgisayarınızda bir çok güvenlik açığı oluşacak. Ayrcıa XP kullanıcıları Microsoft'un hiç bir yeniliğinden de yararlanamayacak. Microsoft firması XP kullanıcılarına siber saldırılara maruz kalmamaları için yeni 8.1 sürümüne geçmelerini öneriyor.

Dünya üzerinde Windows işletim sistemini kullananların yüzde 48'i Windows 7 kullanıyor. Windows 7'yi ise yüzde 27 ile XP kullanıcıları takip ediyor. Sadece yüzde 11'lik bir kesim Windows'un son işletim sistemi 8 ve 8.1'i kullanmakta.

10 yıl önce