|

Mobil ödemeyi ihraç edecek

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mobil ödeme sisteminde Mastercard işbirliğiyle iki yılda 2.5 milyon kullanıcıya ulaştıklarını ve 11 milyonun üzerinde işlem yapıldığını söyledi. Ciliv, “Türkiye dışındaki operatörlerde de bu sistemi kurmaya hazırız. Diğer operatörler de bunu istiyor” dedi

Melih Bayram Dede
00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 02:57 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Mobil ödemeyi ihraç edecek
Mobil ödemeyi ihraç edecek

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, geliştirdikleri mobil ödeme sistemlerinde iki yılda önemli mesafe aldıklarını ve dünyada örnek gösterilir hale geldiklerini söyledi. Barselona'da 1 Mart'a kadar açık kalacak Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2012) Türkiye'den gelen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ciliv, “Mobil ödemede, Mastercard işbirliğiyle iki yılda 2.5 milyon kullanıcıya ulaştık. Bugüne kadar 11 milyonun üzerinde işlem yapıldı. Hedefimiz mobil ödemede 2 yılda 5 milyon kullanıcıya ulaşmak” dedi. Türkiye'de 40 bin, yurtdışında 300 bin temassız ödeme noktası bulunduğunu belirten Ciliv, “Geliştirdiğimiz mobil ödeme sistemini, Türkiye dışındaki operatörlerde de kurmaya hazırız. Bunun için ekibimizi oluşturuyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Diğer operatörler de bunu kullanmak istiyor” dedi.

DİĞER BANKALAR SIRADA

Turkcell Teknoloji tarafından Mastercard işbirliğiyle geliştirilen mobil ödeme sistemlerinin bugün Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi tarafından kullandığını belirten Ciliv, “Yakın gelecekte, Vakıfbank, Denizbank ve Finansbank'ı da sisteme ekleyeceğiz. Mobil ödeme ve mobil finans altyapımızla örnek alınıyoruz. Bu sistemin dünyaya yayılmasında öncülük yapıyoruz. Mobil Dünya Kongresi'nde Blackberry standında mobil ödemede dünyadan sadece bizim uygulamamız sergilendi” şeklinde konuştu.

TABLET İÇİN ÇALIŞIYOR

Tablet bilgisayarların her yerden internete bağlı olmayı sağlayarak önemli bir deneyim sağladığını ifade eden Ciliv, "Biz tablet bilgisayar konusunda üreticilerle birlikte çalışıyoruz. Akıllı cihazların içinde 3G internet olmasını biz önemsiyoruz. Bu yıl akıllı telefonların satışı 470 milyonu aştı ve 400 milyon civarındaki kişisel bilgisayar satışını geçti" diye konuştu.


Telefonica'yı sizden duydum

Süreyya Ciliv, telekom şirketi Telefónica'nın Turkcell tarafından satın alınacağı iddiaları üzerine, “İlk defa sizden duyuyorum. Turkcell'in finansal olarak güçlü olduğu doğru. Yatırım yapabilecek kapasitemiz var” dedi. Mobil şirket kavramının önemine de işaret eden Ciliv, “Mobilitenin momentumuna inanıyoruz. Beş yıldır mücadelesini veriyoruz. Türkiye ile Avrupa arasında mobil iletişim deneyimi açısından muazzam bir fark var. Turkcell'in en büyük işi ses. İkinci büyük işi SMS. Üçüncüsü de mobil internet. Bunun yanında da fiber internet var. SMS pazarı küçülmüyor” dedi.



12 yıl önce