|

Mozilla akıllı telefon yarışına girdi

İnternet tarayıcısı Firefox'un üreticisi Mozilla da ucuz akıllı telefon yarışına girdi. İşletim sistemi olarak Firefox yazılımı kullanılan telefon Hindistan''da 33 dolara satışa sunuldu.

.
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:43 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Mozilla akıllı telefon yarışına girdi
Mozilla akıllı telefon yarışına girdi

İnternet tarayıcısı Firefox'un üreticisi Mozilla ucuz akıllı telefon yarışına girdi. Ürettiği ucuz cep telefonlarını Hindistan'da satışa çıkaran Mozilla, işletim sistemi olarak Firefox yazılımını kullanıyor.

Yaklaşık 33 dolardan satışa çıkan telefon şu an sadece Hindistan'ın en büyük sanal mağazalarından birisi olan Snapdeal'da satılıyor. Intex Cloud FX adlı telefon Asya ülkelerinde satışa çıkan ve Firefox yazılımını kullanan ilk ucuz cep telefonu olma özelliğini taşıyor. Mozilla'dan yapılan açıklamada, "Intex Cloud FX'in lansmanıyla birlikte kitlelerin standart bir telefon parasıyla akıllı telefon deneyimi yaşamasını hedefliyoruz" denildi. Mozilla şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Li Gong da yeni telefonla birlikte ucuz akıllı telefonlarda standart çıtasını yükseltmek istediklerini ifade etti.

Hint teknoloji şirketi Intex Technologies tarafından üretilen Mozilla'nın telefonu 4 GB hafızaya sahip ve bluetooth, kablosuz internet erişimi gibi temel özellikleri bulunuyor. Akıllı ucuz telefon yarışında cep telefonu üreticisi Nokia, Asha ve Nokia X modelleriyle pazarda önemli bir yere sahip. Android işletim sistemini kullanan cep telefonları ise Asya ülkelerinde oldukça yaygın olarak kullanılıyor.


10 yıl önce