|

Mükemmel pizza'nın sırrı çözüldü!

Yeni Zelanda'daki Auckland Üniversitesi'nden bilim adamları, bilimsel araştırmaların her zaman karmaşık sorunların çözümü için yapılmadığını bir kez daha kanıtladı. Pizzaya en çok lezzet katan ürünün mozarella peynir olduğu ortaya çıktı.

Aa
00:00 - 26/08/2014 Salı
Güncelleme: 16:10 - 26/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Mükemmel pizza'nın sırrı çözüldü!
Mükemmel pizza'nın sırrı çözüldü!

Yeni Zelandalı bilim adamları bu kez "en lezzetli pizza hangi peynirle olur" sorusuna yanıt aradı.

Araştırmada, mozzarella, çedar, edam, colby, emmental, gravyer ve provolone olmak üzere 7 farklı peynir türü incelendi. Peynirlerin elastikiyeti, yağ oranı ve erime sıcaklığı gibi kriterler ayrıntılı şekilde değerlendirildi.

Bilim adamları araştırma sonunda en lezzetli pizzanın mozzarella ile yapıldığını belirledi.

Diğer peynirlerin elastikiyetinin az olduğunu belirten bilim adamları, pişirme sırasında edam, çedar ve colbynin pizzanın üzerinde kolayca kabarmadığını, diğer peynirlerin "mükemmel pizza" için ise çok yağlı olduğunu vurguladı.

10 yıl önce