|

Notebook ve tabletlere okul öncesi güvenlik önlemi

Teknokask, okulların açılmasıyla özellikle gençlerin yanından ayırmadığı elektronik cihazları olası hasarlara ve hırsızlığa karşı güvence altına alıyor. Öğrencilerin ödevlerinin, projelerinin, tasarımlarının hatta yılların eğitim dosyalarının yer aldığı notebooklara, tabletlere, bilgisayarlara güvence hizmet paketi sunuyor.

Aa
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:49 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Notebook ve tabletlere okul öncesi güvenlik önlemi
Notebook ve tabletlere okul öncesi güvenlik önlemi

Teknokask'tan yapılan açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 41,1'ini çocuklar ve gençlerin oluşturduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, bu veriler nüfusun neredeyse yarısının öğrenim görmekte olduğu ve eğitim aktivitelerinin gerçekleşmesi için bilgisayar, notebook ya da tablet kullandığını gösteriyor.

Okulların ve eğitim kurumlarının öğrencilere teknolojik platformda eğitim vermesiyle internet kullanım oranı da arttı. Öğrencilerin ödevlerini, projelerini sakladığı dijital platformlar olan notebooklar, tabletler ve bilgisayarlar, okul öncesi güvenlik önlemi düşünülerek Teknokask firması tarafından güvence hizmet paketiyle teminat altına alınıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknokask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, büyük kentlere okumak için giden üniversite öğrencilerinin, ödevlerinin ve projelerinin bulunduğu notebooklarının çalınabildiğini ya da öğrencilerin geç saatlere kadar ders çalışırken notebooklarına veya tabletlerine kahve, çay dökebildiğini hatırlattı.

Gençlerin böyle durumlarda en çok, sakladıkları projelerinin yok olmasından endişe duyduğunu aktaran Gülgeç, "Biz de yaşanan bu mağduriyetlere göz yummayıp her öğrenciye Teknokask güvence hizmet paketi sunuyoruz. Böylelikle hasar tecrübeli ekspertizlerle gideriliyor. Dosyalar kurtarılıyor. Eğitimdeki büyük mağduriyetlerin önüne geçiliyor" bilgisini verdi.

Eğitim alanının iyileştirilmesi konusunda da hassas olduklarını belirten Gülgeç, köklü eğitim kurumlarıyla olası kazalara karşı iş ortaklıklarının devam ettiğini, bu kapsamda Robert Koleji, Kadir Has Üniversitesi, İhlas Koleji, Fatih Üniversitesi, Asfa Eğitim Kurumları, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Okyanus Kolejleri gibi kurumlarla iş birliği yaptıklarını da vurguladı.

10 yıl önce