|

Öğretmen öğrencisiyle Facebook arkadaşı olamayacak

Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyalet yönetimi, öğretmenlerin Facebook''u kullanmasına sınırlama getirdi. Öğretmenler, artık öğrencileriyle bu sosyal ağ üzerinden arkadaş olamayacak.

Cihan
00:00 - 22/10/2013 Salı
Güncelleme: 11:41 - 22/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Öğretmen öğrencisiyle Facebook arkadaşı olamayacak
Öğretmen öğrencisiyle Facebook arkadaşı olamayacak

Almanya''da sosyal ağların yol açtığı sorunlara karşı önlem alan bir eyalet daha öğretmenlerin Facebook kullanımına sınırlama getirdi.

Reinland-Pfalz eyalet yönetimi, öğretmenlerin öğrencileriyle Facebook''ta arkadaş olup, bu sosyal ağ üzerinden iletişim kurmalarını yasakladı.

Eyalet eğitim bakanlığı, ''Facebook''un eğitim modeline uygun olmadığını ve sık sık suistimallere neden olduğunu'' belirterek, öğretmenlerin söz konusu sosyal ağı kullanırken dikkatli olmalarını istedi.

Almanya'da bazı eyaletler de daha önce benzer bir uygulamaya imza atmıştı. Gerekçe olarak ise öğrencinin ve öğretmenin özel hayatının gizliğinin korunması gösterilmişti. Ayrıca öğretmen ve öğrenci münasebetlerinin belli bir çerçeve içinde kalması istenmişti.

Baden-Württemberg eyaleti öğretmenlerin Facebook kullanımını sınırlarken, Schleswig-Holstein ve Bavyera eyaletlerinde ise söz konusu yasak uzun süredir yürürlükte.

Facebook yasağı getirmeyen sadece iki eyalet kaldı. Hessen ve Kuzey Ren Westfalya eyaletleri konuyu şimdilik okul yönetimlerine bırakmış durumda.

Almanya''da okullarda sık sık Facebook üzerinden taciz ve mobbing gibi suçlar gündeme geliyor. Okullar ise sosyal ağlar üzerinden işlenen suçlar karşısında çaresiz.


10 yıl önce