|

Otomobillerdeki büyük tehlike

Otomobil endüstrisinin gelişimi ve bilişim sistemlerinin araçlarda hergeçen gün daha fazla yer alması, bilgisayar korsanlarının yeni ilgi odağı oldu. Günümüzde birçok tüketici otomobil alırken teknolojik destekli araçları tercih etmeye başladı. Sürüş kolaylığı sağlayan bu araçlar aslında düşünüldüğünden daha tehlikeli.

.
00:00 - 13/02/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:10 - 13/02/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Otomobillerdeki büyük tehlike
Otomobillerdeki büyük tehlike

Dailymail'de yer alan habere göre, son teknoloji ile donatılan ve üretilen araçlar 5 dakika içinde hacker'ların kontrolüne geçe-bilir. İnternet ve bilgisayar korsanları tarafından geliştirilen 'Gadget' adı verilen cihaz, bir cep telefonundan daha küçük ve araçların aksamlarını kontrol etme yetisine sahip.

KAZA YAPILABİLİR

SDN adlı internet sitesinin haberine göre ise, Geçtiğimiz aylarda yapılan deneyler sonucunda otomobillerin bu sistemleri hack'lendi . Ancak, Kali-forniya Üniversitesi ve Rutgers Üniversitesi'nin birlikte yaptığı araştırmada otomobillerin kablosuz ağ sistemleri ele geçirildi. Her istenildiği zaman araçların hack'lenebileceğini gösteren deney sonucunda uzmanlar, aracın sensörlerini ve fren sistemlerini kilitledi. İki üniversitesinin ortaya çıkarttığı gerçek doğrultusunda, ileri teknoloji otomobilleri kaza yaptırmak mümkün.


10 yıl önce