|

Patronlar evden çalışmaya sıcak

Her 5 çalışandan 3'ü verimli çalışabilmek için ofiste bulunmak zorunda olmadığını düşünüyor. Özellikle trafikte kaybedilen zamanı ve çalışma enerjisini geri kazanmak isteyen şirketler ofis dışında çalışmaya sıcak

Melih Bayram Dede
00:00 - 29/07/2013 Monday
Güncelleme: 23:58 - 28/07/2013 Sunday
Yeni Şafak
Patronlar evden çalışmaya sıcak
Patronlar evden çalışmaya sıcak

Mobilite iş hayatımızı ve çalışma şeklimizi değiştiriyor, akıllı telefonlar ve tablet cihazlarla hareket halindeyken sanki işteymiş gibi çalışılabiliyor. Günümüz çalışanlarının büyük çoğunluğu, internete bağlı oldukları sürece, nerede olurlarsa olsunlar çalışabileceklerini düşünüyor. Çalışanlar, verimliliklerini artırmak için sahip oldukları kişisel cihazları da her geçen gün daha fazla iş için kullanıyor. Her 5 çalışandan 3'ü verimli çalışabilmek için ofiste bulunmak zorunda olmadığını düşünüyor.

İŞTE KİŞİSEL CİHAZ DEVRİ

Xerox'un yayınladığı ve bağımsız araştırma şirketlerince dünya genelinde yapılan çalışmalara göre, gelişmekte olan ülkelerde çalışanların yüzde 75'i kişisel bilgisayarlarını, akıllı telefon ve tablet cihazlarını işe getiriyor ve iş dışında da iş amaçlı kullanıyor. Gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 44 seviyesinde bulunuyor.

MASRAFLAR ŞİRKETTEN

Ofis dışında çalışanı olan şirketlerin, yüzde 87'si mobil çalışanlarına cihaz temin ediyor ve ilgili masraflarını karşılıyor. Araştırma sonuçlarına göre; her 2 çalışandan 1'i iş için kendi mobil cihazını kullanıyor. Çalışanların yüzde 80'i yakın bir zamanda kendilerine ait bir tablet cihazın sahibi olacak. Çalışanların yüzde 44'ünün kendilerine ait bir tablet cihazı bulunuyor.

E-POSTA HALA LİDER

Akıllı telefon ve tablet kullananlar, yüzde 36 oranında e-posta gönderip almak, yüzde 35 oranında internette surf yapmak, yüzde 12 oranında okuma amaçlı ve yüzde 7 oranında da video seyretmek için bu cihazları kullanıyor. Akıllı telefon ve tablet cihazlardan 2012 itibarı ile 30.1 milyar olan uygulama indirme miktarının, 2016'ya gelindiğinde 300 milyar uygulamaya ulaşması bekleniyor.

TRAFİKTE ZAMAN KAYBETME

Ofisten bağımsız çalışma modelleri artış gösteriyor. Şirketler, mobil çalışma koşullarını sadece sık seyahat eden çalışanlarına değil diğer ofis çalışanlarına da sunmayı planlıyor. Özellikle işe geliş gidişlerde yaşanan trafik sorunu ile kaybedilen zamanı ve çalışma enerjisini geri kazanmak isteyen şirketler bu yaklaşımı ofis çalışanlarına da sunmayı düşünüyor.


11 years ago