|

Reklamverenin tercihi internet

00:00 - 12/03/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:43 - 12/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Reklamverenin tercihi internet
Reklamverenin tercihi internet

Ekonomik krizin iş dünyası üzerinde etkisi artarken, reklam ajansları arasındaki rekabet de giderek kızışıyor. Krizle daralan reklam pastasından aldığı payı korumak için birbirinden çarpıcı çalışmalara imza atan reklam ajansları arasında özellikle internet reklamcılığı alanında kıyasıya bir çekişme yaşanıyor.


ŞİMDİ REKLAMVERENLERİN TERCİHİ İNTERNETTE REKLAM…

Daha etkileyici, düşük bütçeli ve faydası ölçülebilir olması dolayısıyla reklam verenlerin artık daha fazla tercih ettiği internet reklamları konusunda network hizmeti veren PortalReklam da kuruluşunun 1. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği yeni kampanyası ile sektördeki rekabete yeni bir boyut getirdi.


İŞTE TÜRKİYE'NİN EN CAZİP REKLAM KAMPANYASI

Türkiye'nin en genç internet reklamı platformu olan PortalReklam'ın yeni kampanyası kriz gerekçesiyle reklam bütçesini kısmak zorunda kalan markalara bugüne kadar görülmemiş bir fırsat sunuyor. 5 Mart'ta başlayan kampanyaya katılan yenilikçi işletmeler 4 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla, “Türkiye'nin en beğenilen” web sitelerinde tam 15 gün boyunca her gün ortalama 2.5 milyon internet kullanıcısına reklamlarını ulaştırabiliyorlar.


2009 ATILIM YILI OLACAK

PortalReklam' Genel Müdürü Kemal Çiftçi, kampanyanın ekonomik durgunluğu fırsata çevirmek isteyen ancak dar bütçeleri nedeniyle yazılı ve görsel basında reklam yapamayan küçük ve orta ölçekli işletmeler için tarihi bir fırsat olduğunu belirtti. PortalReklam ağındaki yayıncı sayısının bir yıl içerisinde 50'ye ulaştığını açıklayan Kemal Çiftçi “2009'da krize rağmen büyüme kararı aldık. Yıl sonuna kadar ağdaki yayıncı sayısını 100'e, ağda yayınlanan reklam bannerlarının görüntülenme sayısını 6 milyara, bannerlara tıklanma sayısını ise 10 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.


Çiftçi, ağdaki yayıncı sayısını yükseltmek konusunda son derece titiz davrandıklarına dikkat çekerek, “Ağa yeni yayıncı kazandırırken aday sitelerin ratingi kadar içeriğine de bakıyoruz. Portalreklam networku, sorumlu yayıncılıktan uzak, toplumsal ve aile değerlerimize duyarsız, ratingini artırmak için sansasyonel yayıncılıktan kaçınmayan medya kuruluşlarına kapalı” şeklinde konuştu.




15 yıl önce