|

'Robot jandarma'lar göreve başladı

Türkiye'de ilk kez uygulandığı belirtilen "Robot jandarma", Bodrum'da göreve başladı.

Aa
00:00 - 16/07/2013 mardi
Güncelleme: 15:43 - 16/07/2013 mardi
Yeni Şafak
'Robot jandarma'lar göreve başladı
'Robot jandarma'lar göreve başladı

İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Güvercinlik Mahallesi girişinde oluşturulan jandarma kontrol noktasında ekipler, sürücüleri durdurmak için "Robot jandarma"yı kullanıyor. Jandarma kıyafeti giydirilen maketin arkasına takılan motor ile ekipler tarafından uzaktan kumanda vasıtasıyla elleri hareket ettirilen "Robot jandarma", ilçede 10 gündür kullanılıyor.

Arkasında bekleyen ekiplerce kolları hareket ettirilerek elindeki "dur" levhasını kaldıran "Robot jandarma", aracı kontrol noktasına yönlendiriyor. Robot sayesinde sürücüleri durdurmak isteyen jandarma ekiplerine araçların çarpma ihtimalinin önüne geçilmiş oluyor.

Kontrol noktasına alınan araçların sürücüleri jandarma ekipleri tarafından kontrol edilirken, bir başka ekip ise plaka tanıma sisteminden araçların bilgilerini araştırıyor. Bazı sürücüler ilk kez kendilerini bir robot jandarmanın durdurduğunu ve oldukça şaşırdıklarını ifade etti.

Öte yandan Güvercinlik'te kurulan kontrol noktasında bir yılda değişik suçlardan arama kaydı bulunan bin kişinin yakalandığı, şüpheli araçlarda narkotik köpeklerinin yardımıyla yapılan aramalarda 20 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği öğrenildi.


il y a 11 ans