|

Su geçirmeyen tablet Fatih projesine aday

Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi, Fatih projesinde yer almak istediklerini açıkladı. Hayashi, “Fujitsu olarak ürettiğimiz, su geçirmeyen bir tablet bilgisayarımız var. Fatih projesinde bizim de payımız olacak” dedi

Melih Bayram Dede
00:00 - 9/03/2012 Cuma
Güncelleme: 22:32 - 8/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Su geçirmeyen tablet Fatih projesine aday
Su geçirmeyen tablet Fatih projesine aday

Türkiye'de her öğrencinin tablet bilgisayarla eğitim almasını sağlayacak olan Fatih projesine küresel şirketlerin ilgisi devam ediyor. Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi, her öğrenciye tablet bilgisayar verilmesine yönelik başlatılan Fatih projesinde yer almak istediklerini açıkladı. Ankara JW Mariott Otel'de gerçekleşen 3. Kamu Yararına Teknoloji Günü'nde konuşan Hayashi, “Fatih projesi için çalışmalarımız var. Bu projenin Türk hükümeti için önemli olduğunu biliyoruz. Şu anda Fujitsu olarak ürettiğimiz su geçirmeyen ve tatmin edici bir tablet bilgisayarımız var. Bunu Türk öğrencilere sağlamayı düşünüyoruz. Fatih projesinde bizim de payımız olacak.” dedi.

BURADA POTANSİYEL VAR

Japonya dışındaki ülkelerde gelirini arttırmak istediklerini ifade eden Hayashi, bu noktada Türkiye'nin de önemli bir bölgesel bir üs olduğunu söyledi. Hayashi, “4 yıllık zaman diliminde, Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelerde gelirlerimizi ikiye katlamak istiyoruz. Türkiye, büyük bir potansiyele sahip. Çünkü 76 milyonluk nüfusunuz var ve bunun büyük kısmını genç nesil oluşturuyor. Ayrıca Türkiye'nin Gayrısafi Yurtiçi Hasılası pek çok ülkeye kıyasla daha hızlı ilerliyor” şeklinde konuştu.

MOBİL DÜNYA KONGRESİ'NDE TANITILMIŞTI

Fujitsu, su geçirmeyen tablet bilgisayarı Arrows'u geçtiğimiz günlerde Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtmıştı. Özellikle kurumlar tarafından tercih edilen, Android işletim sistemiyle çalışan tablet bilgisayarın teknolojik yeterlilikleri yanında, su geçirmez oluşu önemli bir artı olarak gösteriliyor. Fujitsu Arrows, 10.1 inç, 1280 x 800 piksel çözünürlüklü kapasitif çoklu dokunmatik ekrana sahip. Önde 1.2, arkasında ise 5.1 megapiksel kamerası bulunan ürün, Texas Instruments tarafından üretilen OMAP4430 adlı çift çekirdekli işlemci ile çalışıyor.


Türkiye'ye her konuda destek

Etkinlikte söz alan Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki ise, “Türkiye, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi, 2023 hedefi olarak koymuştur. Bunu da teknolojinin gücünden yararlanarak yapabilir. Ekonominin transformasyonun devam edebilmesi ve daha bilgi tabanlı ekonomi haline gelmesi gerekir. Biz Türkiye'yi her konuda desteklemekte kararlıyız. Türkiye'nin deprem gibi afetlerle mücadelede, risk azaltma gibi konularda birlikte çalışabiliriz” şeklinde konuştu. Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim de etkinlikte, Fujitsu'nun Türkiye'de 25 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Geçtiğimiz temmuzda Yunanistan hariç 11 Balkan ülkesi Türkiye'ye bağlandı. 2 yıl önce Türkiye'de kurumsal çözümler için kişisel bilgisayar üretimine başladık. Şu ana kadar 200 bin bilgisayar üretimi gerçekleştirildi. Bu ürünler kamu ve özel sektörde kullanılıyor.”



12 yıl önce