|

Süper bilgisayar listesine ilk kez girmedik!

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin ilk kez süper bilgisayarlar listesine girdiğini iddia eden bir haber yayınlandı. Bu haberle göğsü kabaranlara iki haberim var. Birincisi bu haber doğru değil. İkincisi ise, Türkiye bu lige 1994'te zaten girmişti.

Melih Bayram Dede
00:00 - 20/11/2006 الإثنين
Güncelleme: 01:09 - 20/11/2006 الإثنين
Yeni Şafak
Süper bilgisayar listesine ilk kez girmedik!
Süper bilgisayar listesine ilk kez girmedik!

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin ilk kez süper bilgisayarlar listesine (Top500) girdiğini iddia eden bir

yayınlandı. Geçtiğimiz yıl benim de bizzat gidip ziyaret ettiğim İTÜ'nün süper bilgisayar merkezini konu eden haber önce Hürriyet gazetesinde sürmanşetten yayınlandı.

Ne hikmetse bu başarı, bu üniversitemizin bilgisayar merkezinin kurucu şirketlerinden HP'nin halkla ilişkilerini yürüten Marjinal Halkla İlişkiler tarafından Hürriyet'te haber yayınlandıktan sonra tüm basına
olarak dağıtıldı. Yani, burada Marjinal tarafından Hürriyet kollandı.

Aynı gün bu konuyu haber ajansları da çok önemli bir haberi atlamışçasına yeniden yoğurup abonelerine servis yaptılar. Gün içinde haber internet sitelerinde de büyük ilgi gördü, okuyucular da bu haberlerin altına, ne kadar mutlu olduklarını yazarak muradlarına erdi.

Bu haberle göğsü kabaranlara iki haberim var. Birincisi ve kötü olanı şu ki; bu haber maalesef
Türkiye, süper bilgisayar ligine 'ilk kez' girmedi. İkinci ve güzel haberim ise, Türkiye bu lige 1994'te 376. sıradan ODTÜ'deki süper bilgisayar merkezi ile girmişti. Bunu öğrenmek için yapmamız gereken tek şey, Top500 web sitesinde arama yapmaktı!
Top500'de 'Turkey' kelimesinin arama sonuçları için bakınız:
٪d سنوات قبل