|

Tekno şovda akıllı saatler konuşacak!

Almanya Berlin''de düzenlenecek tüketici elektroniği fuarı IFA 2014''e damga vuracak trendlerden biri akıllı saatler. Daha gelişmiş özelliklere sahip ve doğrudan internete bağlanabilen pek çok yeni modeli fuarda görüyor olacağız

Milliyet
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:58 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
 Tekno şovda akıllı saatler konuşacak!
Tekno şovda akıllı saatler konuşacak!

Tüketici elektroniği fuarı IFA 2014''e, beş trendin damgasını vurması bekleniyor. 5-10 Eylül tarihleri arasında Almanya''nın Berlin şehrinde düzenlenecek fuarda akıllı saatler, TV''de yeni teknolojiler, akıllı ev çözümleri ve üst düzey akıllı telefonlar ve tabletler görücüye çıkacak. Fuara günler kala sergilenecek teknolojiler ve yeni ürünler ortaya çıkıyor. IFA süresince takip edilmesi gereken beş trendi araştırdık.

Saatlerden saat beğen

Akıllı saat teknolojisinin tam zamanı geldi. Üreticiler de bunun farkında. IFA''da, Samsung''un Gear Solo serisinin yeni modelini tanıtması bekleniyor. Cihazda Android Wear sistemi ve sim kart yuvası bulunacak. Bu özelliğiyle akıllı telefon ve tablete ihtiyaç duymadan internete bağlanmak mümkün olacak. Asus''un da Android Wear işletim sistemiyle çalışan akıllı saati de beklenenler arasında.

LG, G Watch serisinin varisini kristal gibi netlik için OLED ekranla tanıtabilir. Üretici yuvarlak ekranlı akıllı saatini de sergileyebilir. Sony ve niş bir marka olan Swiss MyKronoz''un her yaşam tarzı ve önceliğe uygun bir akıllı saat modeli tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sony''nin SmartWatch 3''ü tanıtmak için fuarı seçeceği de söylentiler arasında. Cihazın öne çıkan özelliği ise Android Wear işletim sistemine sahip olmaması. SmartWatch 2''den farklı olarak kendi işletim sistemi bulunacak. Yüksek çözünürlükte ekran ve Wi-Fi''yı da bulunacak. Büyük ihtimalle, akıllı saat bolluğu arasında HTC ve bu alandaki diğer startup''lardan kolları akıllandıracak modelleri görüyor olacağız.

4K ve kavise devam

- TV''lerde yeni dönem: Çoğu tüketici için televizyonlar oturma odasının odak noktası. Video düşkünleri ve mühendisler çözünürlük, renk derinliği ve ses kalitesini hayat memat meselesi haline getiriyor. Televizyon şovunun yaşanacağı IFA''da; 4K çözünürlükte TV''ler, OLED ekranlar, uç noktadaki kavisli ekranlar ve akıllı TV işlevselliği öne çıkacak. Ultra yüksek çözünürlükte 4K TV''ler daha alınabilir hale geliyor.

Sony, Samung, LG gibi markalar tüketicileri ''gerçekten iyi görünüyor'' düşüncesinin ötesine geçme konusunda ayartma peşinde. Geçen yılki fuar daha çok 4K''nın yılıydı. Bu senenin odağı ise kavisli ekranlar olacak. LG, 4K OLED TV''yi, Samsung ise akıllı TV''de ''oyun'' özelliklerini görücüye çıkaracak. OLED ve kavisli TV trendlerinde çok görünmeyen Panasonic''in de kavisli model tanıtması bekleniyor.

Akıllı ev patlaması: Fuarda, fırın buzdolabı ve yatakları da içeren akıllı ev cihazları patlaması yaşanacak. Bununla beraber kişisel akıllı ev cihazları da kendini IFA 2014''de gösterecek. Her ne kadar cep telefonları kadar ilgi görmeseler de ev gereçleri çeşitli sayılarda ve özelliklerle IFA''da kendine geniş yer buluyor. Hepsinin yeniliği ise ''bağlanmayla'' ilgili. Bütün ev cihazları bir şekilde internete ve birbirlerine bağlanacak gibi görünüyor.

IFA''nın akıllı ev trendleriyle ilgili verdiği bilgide ise, mutfaktan başlayarak evlerin akıllı cep telefonlarıyla kontrol edilebileceğine dikkat çekildi. Fuarda, akıllı fırınlar, buzdolapları, kahve makineleri de sergileniyor olacak. Ev eğlencesi sistemleri, kulaklıklar, medikal teknoloji, fotoğraf makineleri ve üç boyutlu yazıcılar fuarda takip edilmesi gereken diğer yenilikler.

Tüketiciler ''cep''te

- Uç noktadaki cep telefonları: Yeni akıllı telefon modelleri bu yılki IFA''da da kendini gösterecek. Ancak tüketiciler Radikal değişimler yerine iyileştirme görüyor olacak. Samsung''un Galaxy Note 4''ü en çok merak edilenler arasında. Uzmanlar, Note 4''ün 2650x1440 piksel ekran ve güçlü bir Snapdragon 805 işlemci ve 16 megapiksel kamerasının olmasını bekliyor.

İlk 4K akıllı telefonlardan olacak Note 4''ün, retina tarayıcısı ve parmak izi tarayıcısı da bulunacak. Sony''nin Xperia Z3''ünün ise etkileyici 20 megapiksel kameraya sahip olması, LG''nin G3 Prime''ının ve Motorola, Nokia''nın farklı modellerinin kendini göstermesi de beklenenler arasında. LG G Flex''in devamı olarak Flex 2''yi kavisli ekranla görücüye çıkarabileceği belirtiliyor.


10 yıl önce