|

Terapi Portalı, birinci yılını geride bıraktı

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü öncülüğünde yayın hayatına başlayan Terapi Portalı, birinci yılını geride bıraktı. DBE Kurucu Başkanı Emre Konuk internetteki bilgi kirliliği düşünüldüğünde, Terapi Portalı'nın doğru bilgi ve uzmana ulaşmak anlamında önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi

00:00 - 26/12/2011 Pazartesi
Güncelleme: 14:08 - 26/12/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Terapi Portalı, birinci yılını geride bıraktı
Terapi Portalı, birinci yılını geride bıraktı

Ön danışmanlık ve terapi hizmeti almak isteyen kişiler ile profesyonelleri ortak platformda bir araya getiren Terapi Portalı, bir yaşına bastı. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü öncülüğünde kurulan; ziyaretçiler, uzmanlar ve kurumları aynı alanda buluşturarak sektöründeki önemli bir boşluğu dolduran portal, ilk senesinde 49 bin kişi tarafından ziyaret edildi.


Ruh sağlığı hizmeti veren profesyonellere ulaşmak veya ilgili konularda bilgi sahibi olmak isteyenler için rehber niteliği taşıyan Terapi Portalı, aynı zamanda sektörün ihtiyaçlarını karşılayan bir iletişim aracı olma işlevi görüyor. 84 uzmanın kayıtlı olduğu sitede yalnızca psikolog değil psikiyatrist, sosyal hizmet ve rehberlik uzmanları da danışmanlık yapıyor. Ayda yaklaşık 5 bin 500 kişinin ziyaret ederek bilgi aldığı portalın, kayıtlı 815 üyesi bulunuyor.


İnternet sayesinde artık istenilen bilgiye istenildiği zaman ulaşıldığına ancak doğru ve kaliteli bilgiyi filtreleyerek veren kaynakların çok az olduğuna değinen DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Emre Konuk, “İnternette doğru ve kaliteli bilgiye ulaşmak çok kolay değil. Sadece terapist ve terapiyle ilgili bilgiyi toplamak, sorunun ne olduğunu belirlemek, hangi durumlarda kimlerle görüşeceğini bilmek için ciddi bir zaman ve araştırma gerektiriyor. Bu ihtiyaçlar göz önüne alınarak oluşturulan Terapi Portalı'nın geride bıraktığı bir yılda önemli bir boşluğu doldurduğunu düşünüyorum” dedi.


Konuk, günümüzde hala insanların terapi, terapist ve psikolog kavramları hakkında kafa karışıklığı yaşadığını belirterek, “Psikoloji bilimi anlamında çoğu insanın zihni karışık ve bu konularda bilgi eksiklikleri var. En önemli sorun ise, insanlar bu hizmeti nereden ve nasıl alacaklarına dair doğru ve güvenilir bilgilere sistematik bir şekilde ulaşamıyorlar. Terapi Portalı'ndan önce bu bilgilerin düzenli ve bir bütün olarak, ayrıştırılmış halde bulunduğu bir kaynak yoktu” açıklamasında bulundu.


Ağırlıklı olarak kadın–erkek ilişkileri ve çocuk psikolojisi hakkında soruların geldiği portalda, 61 uzman yazdığı bloglarla ziyaretçilerin sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyor. Terapi Portal'ında uzman görüşlerinin yer aldığı videolar da bulunuyor.


Terapi Portalı hakkında ayrıntılı bilgi için:

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsühakkında ayrıntılı bilgi için:
12 yıl önce