|

TTNET'ten binlerce gence ücretsiz eğitim müjdesi

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye'de bilişim sektörünün, toplam işgücünün yüzde 11'ini oluşturduğunu belirterek, başlattıkları “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesiyle 2012'ye kadar binlerce gence yüzyüze eğitim vereceklerini açıkladı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 5/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 15:59 - 5/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
TTNET'ten binlerce gence ücretsiz eğitim müjdesi
TTNET'ten binlerce gence ücretsiz eğitim müjdesi

Gençleri iş hayatına kazandırmak amacıyla TTNET tarafından “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” adlı yeni bir proje başlatıldı. Konuyla ilgili, kamuoyunda 'Mümkünlü' olarak bilinen Sakarya'nın Taraklı ilçesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 'Yaratıcı Ekonomi' olarak adlandırılan sinema, televizyon, internet, iletişim, reklamcılık, yazılım, yayıncılık ve multimedya meslek dallarında gençlere eğitim vereceklerini söyledi. Yılmaz, “Türkiye'de yeni ekonomi ile canlılık kazanan bilişim sektörü, toplam işgücünün yüzde 11'ini istihdam ediyor. TTNET'in yeni projesi sayesinde genç yeteneklerin yaratıcı ekonomiye ve Türkiye'nin geleceğine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizle, BM Az Gelişmiş Ülkeler 4. Forumu'nda “Strateji Belirleme” başlığında örnek uygulama olarak tanıtıldık. 2011'de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Avrupa Networkü'ne Türkiye'den katılan ilk ve tek kurum olduk.” dedi.


BİNLERCE KİŞİYE YÜZYÜZE EĞİTİM

Proje hakkında bilgi veren TTNET Kurumsal İlişkiler Kıdemli Direktörü Dr. Feridun Alkan ise şunları söyledi: “18 yaş üzeri yaratıcı ekonomi alanlarına yönelik kariyer düşünebilecek, bilişimle ilgili ve interneti gündelik yaşamında etkin kullanan gençlere eğitim vermeyi planlıyoruz. Projenin 2012 ayağında 7 bölgede yürütülecek yüz yüze eğitimlerle bin kişiye doğrudan ulaşmayı hedefliyoruz. Projeyi sürdürülebilir hale getirmek amacıyla 2013'te “Online Yetenek Geliştirme Platformu” kurmayı da planlıyoruz. Projeye başvurular, www.yaraticiekonomiyedestek.com sitesinin yanısıra Facebook üzerinden de yapılabilecek.”


ŞENER ŞEN DE DESTEKLİYOR

Ünlü sinema sanatçısı Şener Şen de, TTNET'in Mümkünlü Kasabası reklam filmlerinin başrolündeki “Mümkünlü Belediye Başkanı” sıfatıyla toplantıya katıldı ve şirketin bu sosyal sorumluluk projesini desteklediğini söyledi. TTNET'in “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesini önemli bir eğitim projesi olarak gördüğünü ifade eden Şen, projenin ilk dersinde açılış konuşması da bizzat yapacağını söyledi. Şen, “Ben uzun yıllardır yaratıcılık gerektiren bir sektörün içindeyim. Yaratıcılık ve yeteneğin birçok alanda ne kadar büyük fark yarattığını gördüm. TTNET'in bu projesinin pek çok yetenekli gence fayda sağlayacağına ve verimli projelerin ortaya çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

13 yıl önce