|

Türk Hackerlar, Guardian Gazetesi'ni çökertti

Geçtiğimiz günlerde New York Times Gazetesi’ne yaptıkları siber saldırıyla dikkatleri üzerine çeken Türk Hack Team şimdi de The Guardian Gazetesi’ni sanal bombardımana tuttu.

Yeni Şafak
17:11 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 14:11 - 5/06/2015 Cuma
Diğer

Bildiğimiz gibi seçimlerin iyice yaklaştığı şu günlerde sadece bizde değil dış basında da hummalı bir çalışma yürütülüyor. New York Times ve The Guardian gibi gazeteler de misyonları gereği, birbiri ardına ısmarlanan 'sipariş' köşe yazıları ve tespit(imsi)leriyle gerekli algı manipülasyonunu oluşturabilmek için var güçleriyle çalışıyorlar.



Bunun en güzel örneklerinden birisi de geçtiğimiz günlerde İngiliz The Guardian Gazetesi'nde yayımlanan analiz idi. Adeta emreder gibi bir üslupla kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha fazla güçlenmemesi gerektiğini öne süren bu yazının en dikkat çeken tarafı ise hiç kuşkusuz Erdoğan'a yönelik 'diktatör' nitelendirmesi idi.



İşte The Guardian'ın bu tutumu üzere harekete geçen Türk Hack Team üyeleri, The Guardian Gazetesi'nin internet sitesine yönelik eşzamanlı biçimde düzenledikleri yoğun saldırı neticesinde sunucuları çökertip, siteye erişimi bir süreliğine engellediler.



Sözü Türk Hack Team Lideri ZoRRoKiN'e bırakalım:



''

Türkiye yaşanan bu seçim sürecinde kaynayan kazana döndü. Süreci kızıştırmak isteyen her güç, sınır ötesi demeden kazanın altına odun koymak için adeta sıraya girmiş durumdalar. Basın, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında ciddi bir etik sorun yaşamakta. Eleştiri ve analizler tarafsız bir gözle, ölçülü biçimde yapılsa buna hiçbir itirazımız olmaz ancak The Guardian olsun NY Times olsun belirli çıkarlar güdümünde hareket ede bu tür dış mihraklı yayınların asıl amacı ülke yönetimini yıpratmak ve halkın kafasını karıştırmaktan başka bir şey değil.

''



#hack
#siber saldırı
#seçim 2015
9 yıl önce