|

Türk Telekom, gözünü yükseklere dikti

Türk Telekom'un Ankara'da inşa edilecek yeni genel müdürlük binası, 192 metre yüksekliğiyle başkentin en yüksek ofis kulesi olacak. Akıllı teknolojiler kullanılacak ve 2013 yılında tamamlanması planlanan binanın üç bodrum katı ve zemin üzerinde 33 katı olmak üzere 36 kattan oluşması planlanıyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 4/02/2012 Cumartesi
Güncelleme: 13:00 - 4/02/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Telekom, gözünü yükseklere dikti
Türk Telekom, gözünü yükseklere dikti

Türk Telekom'un, yeni genel müdürlük binasının temeli Ankara'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla atıldı. 192 metre ile Ankara'nın en yüksek ofis kulesi olacak bina, mimari yapısı, sahip olduğu akıllı bina sistemleri ve çevre dostu özellikleriyle modern mimari anlamında Ankara'ya yeni bir soluk getirecek. Gayrimenkul yatırımlarını kesintisiz şekilde sürdüren Türk Telekom'un bu alandaki yatırım ve harcamaları, son 6 yılda 1 milyar TL'yi aştı.


KENDİNİ YENİLEMEYİ BAŞARDI

Türk Telekom'un yeni genel merkezinin temelini atan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Türk Telekom, 1.5 asırlık Türkiye'nin iletişim ve haberleşme kuruluşudur. Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından biridir. Belli ki gözü yükseklerde. Teknoloji gelişiyor, Türk Telekom ona göre kendisini geliştirmeyi de başardı, bundan sonra da başaracak. 2002'den önce Türkiye'de genişbant internet erişimi yoktu. Artık en kırsal köşelerde bile genişbant mevcut. Van'daki depremde bile 3G ile canlı yayınlar yapıldı. Ama bunu asla ve asla yeterli görmüyoruz. Türk Telekom ve diğer iletişim şirketlerine fiber interneti evlere kadar götürmelerini önlerine hedef olarak görüyoruz. 3 milyon haneye ulaşacak bir fiber altyapısını gerçekleştirecekler.” dedi.


ŞİMDİ SIRA İSTANBUL'DA

Türk Telekom'un gayrimenkul yatırımlarını kesintisiz şekilde sürdürdüğünü ifade eden Türk Telekom Grup CEO'su Hakam Kanafani, “Bu alandaki yatırım ve harcamalarımız, son 6 yılda 1 milyar TL'yi aştı. Bugün temelini attığımız yeni Ankara Genel Müdürlük binasının, gayrimenkul alanında süregelen yatırımlarımızın güzel bir göstergesi. Bir sonraki adım, faaliyetlerimizin etkinliğinin artmasına yardımcı olacağına inandığımız İstanbul Genel Müdürlük binamızın inşaatına başlamak olacak.” dedi.


ANKARA'NIN EN AKILLI BİNASI

Ankara'ya mimari anlamda değer katacak bir projeyi başlatmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirten Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt ise şunları söyledi: “2012'ye çok hızlı başladık. Neredeyse her hafta yeni bir hizmetimizi duyuruyoruz. Bir yandan geniş bant hizmetini tabana yayan Lokum projemiz, AR-GE yatırımlarımız, fiber optik projemizle Türk halkının hayatına değer katmaya çalışıyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için bina yatırımlarımıza devam edeceğiz. İletişimin kalbinin en yüksekte atacağı yeni genel merkezimiz, başkentimizin en akıllı binası olacak ve bölgenin kentsel dönüşümün öncülerinden biri olacak.”


SICAK SU VE AYDINLATMA KAYNAĞI GÜNEŞTEN

Türk Telekom'un yeni genel müdürlük binası yüksekliği ve tasarımıyla Ankara'nın dikkat çekici binalarından biri olacak. Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu'nun verdiği bilgiye göre, skıllı bina teknolojilerinin kullanıldığı yapının mekanik ve elektrik tesisatlarının izlenmesi, denetlenmesi, raporlanması ve enerjinin optimum düzeyde kullanılması sağlanacak. Sıcak su temini ve aydınlatma tesisatı otomasyonunda güneş enerjisinden faydalanılacak. Yağmur suyu da kullanılacak. Binanın dış ve iç cephe işlerinde de doğal ve geri dönüşümlü malzemelerden yararlanılacak.


3'Ü ZEMİNDE 36 KATLA GÖĞE YÜKSELECEK

Yaklaşık 6 bin 300 metrekarelik zemin oturumu bulunan yapının, üç bodrum katı ve zemin üzerinde 33 katı bulunuyor. 54 bin 290 metrekare kapalı alanı bulunan binada toplam bin 500 kişi çalışacak. İç bahçe tasarımları, katlardaki yeşil alanları ile yeşil bina konseptinin iyi bir örneği olarak gösterilen bina, aynı zamanda Ankara'nın bina içi yeşil alanına sahip ilk ofis binası olacak. Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu'nun verdiği bilgiye göre, Genel Müdürlük birimlerinin de yer alacağı binada 550 kişi kapasiteli konferans salonu, fuaye ve çok amaçlı sosyal alanlar da olacak. Binanın 2013 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.


FATİH PROJESİNİ BAŞBAKAN ERDOĞAN TEST EDECEK

Bakan Yıldırım, “Fatih projesi, Türkiye'yi değiştirecek bir projedir. Çağın gereklerine uygun bir dönüşüm projesidir. Pazartesi günü Başbakanımız Ankara'da denemesini gerçekleştirecek.52 okulda pilot uygulama başlıyor. Türk Telekom, okulların internet erişim altyapısını da sağlayarak burada görev aldı.” şeklinde konuştu. İnternetteki uygulamaların çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Bakan Yıldırım, “Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Vatandaş ticaretini, seyahatini, devletle işlerini sanal alemden yapıyor. e-devlet kapısından hizmet alan vatandaş sayısında 12 milyona yaklaştı. e-devlet kullanıcılarının 350 bini 66 yaş ve üzeri vatandaşlarımız. Bu Türk insanının yeniliklere ne kadar açık olduğunun bir göstergesi.” dedi.


EĞİTİME 1 TRİLYON KATKI SAĞLADI

“Türk Telekom iletişim yatırımlarını yaparken, sosyal sorumluluğunu asla ihmal etmedi. 50'de fazla okul inşa etti. Bilgi teknolojisi sınıfları, internet evleri kurdu. Mezralara kadar iletişim altyapısının kurulmasını gerçekleştirdi. 1 trilyona yakın bir harcama yaptı. Her şeye ticaret olarak bakmamak gerek. Türk Telekom ve TTNET, Şubat'ta itibaren engelli vatandaşlara yüzde 25 indirimli internet vermeye başladı.” dedi. Bu arada Bakan Yıldırım, konuşması sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın adını yanlış okuyan Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt'a, “Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı değil, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı. Söylemesi biraz zor ama, öğrenmek zorundasın.” diye takıldı.


12 yıl önce