|

Turkcell, cepte HD ses dönemi başlattı

00:00 - 17/04/2011 Pazar
Güncelleme: 13:23 - 17/04/2011 Pazar
Yeni Şafak
Turkcell, cepte HD ses dönemi başlattı
Turkcell, cepte HD ses dönemi başlattı

Turkcell 3G altyapısı, Türkiye'nin tamamında HD ses sistemi için yenilendi. Cep telefonundan yapılan görüşmeleri daha net ve doğal hale getiren HD ses, arayanların birbirlerini algılayıp tanımasına da imkân veriyor. Sistemle sese karışan etkenler ayrıştırılırken, cep telefonu görüşmesinde kullanılan birbirine yakın ifadeler daha kolay anlaşılabiliyor.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, müşterilerini en kalifiye iletişim deneyimi ile buluşturduklarını vurguladı. HD ses teknolojisinin mobil iletişimde çıtayı büyüttüğünü belirten Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti:


“Turkcell 3G ile müşterimize sunduğumuz imkanları güncelliyoruz. Teknolojide öncü konumda olmanın sunduğu avantajları Turkcell'liler için sonuna kadar kullanıyoruz. Bu avantajlar, müşterilerimize karşı sorumluluğumuz olarak gördüğümüz 'Daha Fazla Hayat' ilkemizi sürekli uygulanabilir kılıyor. Bir süre önce Çift Taşıyıcı sistemiyle Türkiye'nin mobil internetin süratini ikiye katlamıştık, şimdi HD sistemini ülke çapına yayan ilk operatör olarak benzer büyüklükte bir adım atıyoruz. Turkcell'liye daha kaliteli ses sunuyor, birbirleriyle en iyi Turkcell'lilerin anlaşmasını mümkün kılıyoruz."

13 yıl önce