|

Turkcell'de Karamehmet dönemi bitti

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Colin J. Williams'ın atandı.

Aa
00:00 - 26/02/2010 Cuma
Güncelleme: 10:00 - 26/02/2010 Cuma
Yeni Şafak
Turkcell'de Karamehmet dönemi bitti
Turkcell'de Karamehmet dönemi bitti

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Colin J. Williams'ın atandığı bildirildi.


Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Turkcell Yönetim Kurulunun, bugünkü toplantısından itibaren geçerli olmak üzere, Colin J. Williams'ı Yönetim Kurulu Başkanı olarak atadığı duyuruldu.


Açıklamada, 22 Mayıs 2006'dan bu yana Yönetim Kurulu bağımsız üyesi olan Williams'ın, bu görevine ek olarak 21 Temmuz 2006'dan itibaren Denetim Komitesi Başkanı olarak da görev yapmakta olduğu hatırlatıldı.


Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmasının ardından Colin J. Williams'ın, 'Başkanlık görevi sırasında, Turkcell Grubu'nun gelişiminde önemli rol oynamış ve halen Yönetim Kurulumuzun üyesi olan Sayın Mehmet Emin Karamehmet'e Kurul adına teşekkür ederiz' açıklamasında bulunduğu kaydedildi.


Turkcell'den KAP'a yapılan başka bir açıklamada, şirket Yönetim Kurulunun 26 Ocak 2010'da açıkladığı, 29 Nisan 2010'da yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı ajandasına; 'Yıl içinde boşalan Yönetim Kurulu üyeliklerine Yönetim Kurulumuzca geçici olarak yapılan seçimlerin, seçim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Genel Kurul'un onayına sunulması ve seçilen üyelerin asaletlerinin onanması' maddesinin ilave edilmesini kararlaştırdığı bildirildi.

14 yıl önce