|

Turkcell'e göre Avea yoldan çıkmış!

Melih Bayram Dede
00:00 - 11/03/2009 Çarşamba
Güncelleme: 19:16 - 11/03/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Turkcell'e göre Avea yoldan çıkmış!
Turkcell'e göre Avea yoldan çıkmış!

Turkcell Genel Müdür Yardımcılarından İlter Terzioğlu, 'sınırsız görüşme' kampanyası sonrasında gerginlik yaşadıkları ve mahkemelik oldukları Avea'nın yanlış yolda olduğunu ileri sürdü. Avea ile olan problemde haklı olduklarını ileri süren Terzioğlu, "İhtarname çektik yanlış yolda olduklarını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Şu anda toplam 260 adet olan port talebinin 60 kadarını karşıladıklarını, 40 tanesini daha malzeme ihtiyacı olmadan, sadece trafik kaydırma ile karşılayabileceklerini dile getiren Terzioğlu, “Toplam 260'lık bir talebin 100'ünü karşılamış olacağız. Geri kalan 160'ı için malzemelerin gelmesini bekleyeceğiz. Herhalde 45 günlük bir sürede biter” dedi.


Turkcell'in Avea'dan istediği portların da yeterince karşılanmadığını ifade eden Terzioğlu, "4 Mart'ta bizim de kampanyalarımız başladığı için biraz daha temkinli olalım diye biz de Avea'dan 79 port talebinde bulunduk. Bize 4 tane vermiş durumdalar.” dedi.


Bir başka Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise, Avea'yı kampanya sırasında doğru planlama yapmamakla suçladıç Öztürkler, "Avea'da bildiğimiz kadarıyla abonelerin bir takım şikayetleri var. Burada planlama daha iyi yapılabilseydi bu noktaya gelinmezdi." diye konuştu.


Turkcell'in yeterli port verilmediğine ilişkin suçlamalarına Avea cephesinden cevap gecikmedi. Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, tüm operatörlerin istediği port taleplerinin her zaman ivedilikle karşılandığı, bundan sonra da karşılanmaya devam edileceği bildirildi.


Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:


"Turkcell tarafından bugün kamuoyuna yapılan “Şirketimizden istenilen port talepleri” konusundaki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Avea, tüm operatörlerden gelen port taleplerini her zaman ivedilikle karşılamaktadır ve bundan sonra da karşılamaya devam edecektir. Bu doğrultuda Turkcell'in 4 Mart 2009 tarihinde şirketimizden talep ettiği 79 adet portun tümü hızla hazır hale getirilmiş ve bu durum gerek Turkcell'e gerekse Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazılı olarak bildirilmiştir.


Turkcell yetkililerinin talebin acil olmadığını belirtmeleri üzerine, söz konusu portların bağlanması ile ilgili olarak haber beklendiği Turkcell'e resmi bir yazı ile bildirilmiştir. Söz konusu bildirimin ardından Turkcell'den sözlü ya da yazılı hiçbir cevap alınmamıştır.


Bununla birlikte Turkcell'den talep ettiğimiz ve karşılanmayan portlarla ilgili hukuki süreç başlamıştır ve sonuçları, dava tamamlandığında kamuoyunun bilgisine sunulacaktır."

15 yıl önce