|

Twitter yüzünden işinden oldu!

Twitterda açtığı sahte hesap üzerinden yönetimi eleştirdiği iddia edilen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi kıdemli personeli Jofi Joseph kovuldu.

Cihan
00:00 - 23/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 09:21 - 23/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Twitter yüzünden işinden oldu!
Twitter yüzünden işinden oldu!

The Daily Beast'in haberine göre Joseph açtığı sahte hesap üzerinden Başkan Barack Obama, Dışişleri Bakanı John Kerry, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı çalışanları, Ulusal Güvenlik Danışmanı Ben Rhodes ve daha birçok üst düzey isime ağır eleştiriler getiriyordu.

Beyaz Saray Sözcüsü Eric Schultz, Joseph'in Beyaz Saray'daki görevinden ayrıldığını doğruladı. Ancak neden ayrıldığına dair herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Haberin hemen ardından Jofi Joseph kendisine ait olduğu iddia edilen @natsecwonk adlı sahte hesabı sildi. Joseph bir yayın organına gönderdiği e-mailde yönetime hizmet etmenin kendisi için bir ayrıcalık olduğunu ve güveni bozduğu için derin pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Bir tweetinde Obama'nın danışmanlarından Valerie Jarett'e ağır eleştiride bulunan Joseph şu ifadeleri kullanıyor: 'Ben bir Obama hayranıyım ama Valerie Jarrett gibi amaçsız ve önemsiz birine bağlılığı ve güvenmeye devam etmesi beni kaygılandırıyor.'

Jofi Joseph İran ile sürdürülen nükleer müzakerelerde Beyaz Saray'ı temsil eden ekibin önemli isimlerindendi. Joseph İstanbul'da gerçekleşen İran nükleer müzakerelerinde de yer almıştı.


10 yıl önce