|

Vodafone KOBİ'leri 'bulut'lara çıkaracak

Bilgi teknolojileri ve veri merkezine 120 milyon TL'lik yatırım yapan Vodafone Türkiye, İş Ortağım Kırmızı Bulut Programı'yla KOBİ'lere bulut bilişim hizmetleri sunacak. Kırmızı Bulut ile şirketler, yeni nesil teknolojilere herhangi bir altyapı yatırımı yapmadan kullandığın kadar öde modeliyle erişebilecek ve bu sayede yüzde 95'lere varan tasarruf yapacak

Melih Bayram Dede
00:00 - 4/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:35 - 3/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Vodafone KOBİ'leri 'bulut'lara çıkaracak
Vodafone KOBİ'leri 'bulut'lara çıkaracak

Vodafone Türkiye, KOBİ'lerin teknolojiden yararlanmaları hedefiyle, bilgi teknolojileri (IT) ve veri merkezine 120 milyon TL'lik yatırım yaparak İş Ortağım Kırmızı Bulut Programı'nı başlattığını duyurdu. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray, 34 milyon kurumsal müşteriye hizmet verdiklerini belirterek, “2 yıl önce İş Ortağım Programımızı başlattık. Telekom ve Koç.Net'i bünyemize katarak, komple iletişim hizmetlerini sunmaya başladık. KOBİ'lerimiz, 'Kırmızı Bulut' ile yeni nesil teknolojilere yatırım yapmadan erişecek ve bu sayede yüzde 95'lere varan tasarruf olanağı elde edecek" dedi.

SÜT İÇMEK İÇİN İNEK ALMAYIN

Projeye destek veren Microsoft Türkiye'nin Genel Müdürü Tamer Özmen ise, şu ifadeleri kullandı: “KOBİ'ler istihdama yüzde 77 katkı sağlarken, ekonomiye katkıları yüzde 26. Yurtdışında ise bu rakam yüzde 55-56 civarında. KOBİ'lerin sıçrama yapabilmesi için teknoloji yatırım maliyetlerini düşürmeleri gerekiyor. Bulut bilişim, daha az maliyetle teknolojik hizmetlerin satın alınmasını sağlıyor. Süt içmek için inek sahibi olmak zorunda değilsiniz. Office 365 ile kullanıcılara zaten tanıdıkları Microsoft uygulamalarını bulut üzerinde sunuyoruz. Haziran'da Türkiye'ye gelecek olan Office 365'i Vodafone müşterilerine öncelikli olarak sunuyoruz.”

12 MİLYAR AVROLUK GELİR

Proje hakkında bilgi veren Vodafone Grubu İş Ürünleri ve Hizmetleri Direktörü Scott Petty ise, 34 milyonun üzerinde kurumsal müşteriye hizmet vererek, 12 milyar avro gelir elde ettiklerini hatırlatarak, “Hizmetlerimizi hem mobil hem de sabit tarafta sunmak istedik. Bulut bilişim de bu anlamda sunduğumuz hizmetlerden biri oldu. KOBİ'lerin bizim şirketimiz için fırsat. KOBİ'lere katkı, ekonomiye katkı demek. Şirketlerde çalışanların yüzde 77'si akıllı cihazları kullanıyor. Bulut ve mobilite çözümleri şirketlerin stratejik noktalarını oluşturacak. Şirketler buluttaki uygulamalara güvenli bir şekilde erişebiliyorlar” diye konuştu.


Patronlar ikna oldu

Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimlerinden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Phil Patel de konuşmasında, İş Ortağım Kırmızı Bulut'un şirketin global bir projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “KOBİ'lerin iş yapış biçimlerini değiştirmek, ciddi anlamda bir dönüşüm yapmak istiyoruz. Yaptığımız bir araştırmaya göre, Avrupa'da şirketlerin sadece yüzde 26'sı bulutun ne olduğunu biliyor. Bu da aslında ciddi bir fırsat olduğunu gösteriyor. Şirket sahiplerine bulutun ne olduğunu ve ne gibi faydalar getireceğini anlattığınız zaman ikna edici oluyor. Bulut bazlı hizmetlere şirketler tarafından bir güven sözkonusu. Araştırmamıza göre, 3 yıl içinde KOBİ'lerin yüzde 72'si buluta gelmiş olacak.”



12 yıl önce