|

Walkman 30 yıllın ardından tarih oldu

Bir devir tarih oldu... Bir döneme damgasını vuran mini kasetçalarlar; nam-ı diğer walkman'ler artık üretilmeyecek. Ünlü elektronik devi Sony, 30 yıllın ardından walkmanlerin üretimini durdurdu.

00:00 - 25/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 22:38 - 25/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Walkman 30 yıllın ardından  tarih oldu
Walkman 30 yıllın ardından tarih oldu

Sony, son Walkman serisinin daha bu yılın nisan ayında bayilere iletildiğini ve bundan böyle mini kasetçalarların üretilmeyeceğini duyurdu.


Sony walkmanleriyle bir dönem müzik piyasası yeni bir boyut kazanmıştı. Özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören bu yeni teknoloji ürünü ile sevilen müzik eserleri zamana ve mekâna bağlı olmadan istenilen ses düzeyinde ve defalarca dinlenebiliyordu.


Sony'den yapılan açıklamaya göre şirket şimdiye kadar 200 milyondan fazla walkman üretti. Deutsche Welle'nin haberine göre, Sony, walkman'de yakaladığı başarıyı dijital mini müzik çalarlar alanında yakalayamadı.


Apple ise piyasaya sürdüğü iPod'unu günümüzün walkman'i haline getirdi. Sony hali hazırda taşınabilir CD çalar ve Mp3 ler üretmeye devam etse de pazar payı oldukça sınırlı.


Sony'nin walkman üretmeyeceğini tam da iPod'un piyasaya sürülmesinin dokuzuncu yıldönümünde duyurması, bir dönemi walkmansiz geçiremeyen hayranlarını üzdü.

13 yıl önce