|

WhatsApp hakkında tüm bilinmeyenler

Dünyanın açık ara en popüler anlık sohbet uygulaması olan WhatsApp hakkında pek bilinmeyen detayları paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
14:01 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:03 - 27/05/2015 Çarşamba
Diğer

Dünyanın açık ara en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili yayımlanan infografikte 'bunları biliyor musunuz?' tadında, pek çok enteresan detaya yer verildi. Kısaca göz gezdiriyoruz:



Kolay okunması için madde madde sıralayacağız ama ilk olarak tarihçesine göz atmamız gerek. Çünkü kurucularının inanılmaz ilginç bir hikayesi var. Şöyle ki, Yahoo'da çalışan iki arkadaş olan Jan Koum ve Brian Acton, Yahoo'dan 2007 yılında ayrılıp kafalarındaki bu projeyle Facebook'a iş başvurusunda bulunuyorlar fakat Facebook işe almıyor. Facebook ertesinde Twitter'a başvuran arkadaşlar oradan da olumlu bir cevap alamıyor ve bunun üzerine 2009 yılında projeyi kendi girişimlerini olarak hayata geçirme kararı alıyorlar. İşte hem Facebook hem de Twitter tarafından reddedilen WhatsApp'ın bugün geldiği nokta...



- Pazarlamasına bir kuruş dahi harcanmamış.



- Tüm şirketin çalışan sayısı sadece 55 kişi ile sınırlı.



- Her gün ortalama 30 milyar mesaj gönderimine, 700 milyon resim ve 100 milyon da video paylaşımına ev sahipliği yapıyor.



- Dünya genelinde 800 milyon insan tarafından kullanılıyor ve her gün ortalama 1 milyon kişi daha ekleniyor bu sayıya. Aylık aktif kullanıcı sayısı ise yarım milyar dolayında.



- Boşanmalarda en büyük delil kaynaklarından birisi olarak kabul ediliyor. (örneğin İtalya'da geçtiğimiz yıl gerçekleşen tüm boşanmaların %40'ında kanıt yerine geçmiş.)



- WhatsApp isminin seçilme sebebi söylenirken Whats Up'ı (n'aber) çağrıştırması.



- WhatsApp bugün NASA'nın 2014 yılı toplam bütçesinden (17 milyar dolar) daha çok değere sahip olan bir firma.



- Kişi başı aylık ortalama atılan mesaj sayısı 1000 adet dolayında.



- Kullanıcıların %72'si her gün en az bir kere kullanıyor, kişi başı günlük ortalama kullanım adeti ise 23 defa.



- 32 farklı dil seçeneği ve iOS, Android, Windows Phone ve BlackBerry desteği ile en geniş desteğe sahip sohbet uygulaması.



En bomba detayı ise sona sakladık:



WhatsApp'ın kurucularının iş başvurusunu reddeden Facebook, aradan geçen yıllar ertesinde takvimler 19 Şubat 2014'ü gösterdiği vakit WhatsApp'ı 19 milyar dolar karşılığında satın aldı.













#whatsapp
#messenger
#facebook
9 yıl önce