|

Windows'lu ve çift hatlı ilk telefon

Melih Bayram Dede
00:00 - 23/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 16:11 - 23/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Windows'lu ve çift hatlı ilk telefon
Windows'lu ve çift hatlı ilk telefon

Dünyanın Windows Mobile işletim sistemli ilk çift sim kartlı PDA telefonu DSTW1 modeli Türkiye'de satışa sunuldu.


265 MB'lik hafızası ile bir cep bilgisayarı özelliği taşıyan küçük dev DSTW1, mail trafiği yoğun olan kullanıcılar için DUAL EDGE bağlantı desteği sayesinde her yerde her zaman maillerine ve ekli dosyalarına ulaşma imkanı sunarak hayatınıza büyük bir kolaylık getirecek.


Toplantıda DSTW1'in teknik özellikleri ayrıntıları ile konuklarla paylaşılırken, General Mobile'ın Türkiye distribütörlüğünü yapan Gençcell Yönetim Kurulu Başkanı Necati Genç toplantıda yaptığı konuşmasında, dünya teknoloji devi General Mobile'in yeni ürünü DSTW1 modelini Türkiye'ye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


Türkiye'nin en genç telekomünikasyon şirketlerinden biri olduklarını ve kısa sürede büyük başarılara imza attıklarının altını çizen Genç; “Dünya markası General Mobile'ın distribütörlüğü bizim büyümemizde çok büyük bir güç oldu. General Mobile çift kart teknolojisinde dünyada lider. Kısa süre önce Türkiye'ye gelen çift kart mobile telefonlarda beklentilerimizin üstünde bir satış rakamına ulaştık. Bundan da aldığımız güçle birlikte General Mobile'ın çift sim kartlı Windows Mobile işletim sistemli DSTW1 modelini de Türkiye'ye getirdik.” diye konuştu.


Cep telefonu kullanıcılarının yavaş yavaş, işletim sistemine sahip cep telefonlarına doğru kaydıklarını belirten Gençcell Genel Müdürü Muzaffer Gölcü ise; “General Mobile'ın Windows Mobile işletim sistemine sahip, aynı zamanda iki sim kartı da birlikte kullanabilmenize olanak sağlayan modeli DSTW1, dünyada bir ilk olarak Windows mobile işletim sistemine sahip çift sim kartlı telefon olarak kullanıcılara sunuluyor. Her iki hattınızı da aynı anda aktif olarak kullanabildiğiniz Windows işletim sistemli tek telefon.” dedi.


699 ytl'lik fiyattan Şubat ayında piyasaya çıkarılmasının planlandığını ifade eden Gölcü, “DSTW1 çift hat sahibi kullanıcılardan Windows mobile işletim sistemini tercih edenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir cep telefonu, bir cep bilgisayarı. Mail trafiği yoğun olan kullanıcılar için EDGE hızında bağlantı desteği sayesinde her yerde her zaman maillerinize ulaşma imkanı sunuyor. Ayrıca Business Kart okuma özelliği ile de kullanıcılarını kartvizitleri taşımaktan kurtarıyor. OCR Kart Scanner özelliği ile Kartvizitleri okuyarak tüm bilgilerini telefonunuza alabiliyorsunuz.” diye konuştu.


General Mobile markasının çok kısa bir süre içerisinde Türkiye'de birçok büyük markayı geride bıraktığının altını çizen Gölcü, General Mobile'ın pazarlama çalışmalarına yapılan büyük çaplı yatırımlar ve doğru ürün seçimlerinin etkili rol oynadığını ifade etti. Gölcü, General Mobile'ın her zaman farklı olanı kullanıcılarına sunmayı hedeflediği için her yeni ürününde ilgiyi mutlaka üzerine çekmeyi başardığını da sözlerine ekledi.


DSTW1 tanıtım toplantısına katılan Microsoft Türkiye Komünikasyon Sektörü Müşteri Yöneticisi Okan Akın ise, “Çift sim kartlı telefonda Windows işletim sistemli uygulamayı ilk olarak General Mobile ile yaptık. Ve bu çalışmayı Microsoft ve General Mobile ekipleri ile birlikte özel uygulamalar sonucunda tamamladık. 2008 ve 2009'da Microsoft ve General Mobile iş ortaklığıyla adından söz ettirecek başka projelerimizde olacak” dedi.

16 yıl önce