|

Yahoo ve Bing'den çevreci arama motoru

00:00 - 8/01/2010 Cuma
Güncelleme: 15:13 - 8/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Yahoo ve Bing'den çevreci arama motoru
Yahoo ve Bing'den çevreci arama motoru

İnternet kullanıcıları artık internette arama yaparken, yağmur ormanlarını koruyabilecek. Bing ve Yahoo nun arama sistemi üzerine kurulu yeni arama motoru “Ecosia”, reklam gelirlerinin yüzde 80 ini WWF nin (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) yağmur ormanları koruma projelerine bağışlıyor.


“Dünyanın en yeşil arama motoru olarak adlandırılan “Ecosia”nın sitesinde yer alan bilgilere göre, Ecosia arama motoru, arama sonuçlarına ve reklam bağlantılarına Yahoo ve Bing teknolojisi ile ulaşıyor; ancak, reklam gelirlerinin yüzde 80 ini WWF'nin Amazon yağmur ormanlarını koruma projelerine bağışlayacağını taahhüt ediyor.


“Çevreci” arama motoru Ecosia, yeşil enerjiyle çalışırken, bilinen diğer arama motorlarının aksine, Ecosia'dan arama yapmak karbon salınımına da neden olmuyor. Ecosia yetkilileri, Google da tek bir arama yapmanın bir ampulün 1 saatte çalışması kadar karbon salınımına neden olduğunu belirtiyor.


Arama motorlarının yılda milyarlar kazandığına dikkat çeken yetkililer, Ecosia'nın bu yüksek karların daha çevre dostu bir şekilde kullanılabileceğine inancıyla kurulduğunu ifade ederken, ortalama bir internet kullanıcısının Ecosia kullanarak yılda 2 bin metre kare yağmur ormanını koruyabileceklerini kaydediyor. Yani, internet kullanıcılarının yüzde 1 i aramalarında Ecosia yı kullanırsa her yıl İsviçre büyüklüğünde yağmur ormanı kurtarabilir.


Arama motorlarını Ecosia yapan internet kullanıcıları, ne kadar yağmur ormanı kurtardıklarını da görebilecekler.

14 yıl önce