|

Yaşayan Efsane: GTA 5!

Oyun değil adeta darphane!

Yeni Şafak ve
13:44 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Oyun dünyasının efsane ismi Grand Theft Auto'nun başarısı hız kesmiyor. Oyunun son serisi GTA 5, geçtiğimiz ayın en çok satılan ikinci oyunu oldu.



GTA 5'in çok satılması normal karşılanabilir tabii ki. Fakat oyunun 17 Eylül 2013'te yani yaklaşık 2,5 sene önce piyasaya sürüldüğünü unutmayalım. Buna rağmen 2016 Ocak ayının en çok kar getiren oyunu seçildi ki oldukça büyük bir başarı.



Elbette 2,5 yıl sonra bile en çok kar eden oyun olmasında, oyun kalitesi kadar pazarlama ustalığı da var. Şöyle ki; GTA genellikle yeni bir seri çıkardıktan bir süre sonra, aynı serinin farklı versiyonunu piyasaya sürerek heyecanı taze tutmayı hedefliyor. GTA 5'te de bunu GTA Online ile başarmış görünüyor.





GTA 5'in, son 3 sene boyunca Ocak aylarında en çok satılan 5 oyun içinde yer aldığını da unutmayalım. GTA 5 satışa çıktığından bu zamana kadar 60 milyon adet satmış ki bu ayda ortalama 2 milyon sattığını gösteriyor.



GTA 5'in geride bıraktıkları ise Star Wars Battlefront, Raibow Six: Siege, Fallout 4 gibi yüksek satış oranın sahip oyunlar.





Ocak ayı satış rakamlarında zirvede yer alan oyun ise tabii ki Call of Duty: Black Ops 3. Yaklaşık 3 ayda 250 milyon adet satarak rekor üstüne rekor kıran Black Ops 3, geçtiğimiz ay da zirveyi kimseye kaptırmadı.



Evet, GTA'ya geri dönelim ve kısa bir nostalji yapalım. İlk serisi 1997'de çıkan GTA'nın grafik gelişimine bir göz atalım.







#gta 5
#grand theft auto
#call of duty
#black ops
#fallout 4
#Star Wars Battlefront
#Raibow Six: Siege
8 yıl önce