|

Yıldırım'dan 'Turkcell'e göz kulak oluyoruz' mesajı

Melih Bayram Dede
00:00 - 18/04/2011 Pazartesi
Güncelleme: 18:30 - 17/04/2011 Pazar
Yeni Şafak
Yıldırım'dan 'Turkcell'e göz kulak oluyoruz' mesaj
Yıldırım'dan 'Turkcell'e göz kulak oluyoruz' mesaj

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Turkcell'in yönetim kuruluna bağımsız üyelerin alınması konusuyla ilgili olarak, "Borsada açık olan bir şirketin hissedarları, hisselerinin sağlamda olmasına önem verirler. Ona da ilgili kurumlar göz kulak olur." dedi.


Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) tarafından Sapanca Güral Otel'de gerçekleştirilen 5. Telekom Zirvesi'ne katılan Binali Yıldırım, "Benim orada hissem yok. Ama herhalde Borsa'da halka açık bir şirketin hissedarları hisselerinin sağlamda olmasına önem verir. Ona da ilgili kurumlar göz kulak olur' diye konuştu.


Konuşmasında, AK Parti'nin programında bilgi teknolojileri ile ilgili hem yakın dönem için hem de Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023 için hedeflerinin bulunduğunu da anlatan Yıldırım, 5. kez düzenlenen Telekomünikasyon Zirvesi'nde bütün kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelmesinin önemine değindi. Yıldırım, şunları söyledi:


"İlgi ve menfaatleri birbiriyle paralel olmayan ancak sektörün sağlıklı gelişmesi için aynı hassasiyeti duyan, aynı endişeleri taşıyan kesimleri bir araya getiren çok faydalı bir toplantı. Küçük ve büyük işletmeler bir birlerine itirazları, taleplerini, sorunlarını ve bakış açılarını burada dile getiriyor. Düzenleyici kurum BTK da bunları not ediyor. Yapılması gerekenler konusunda kendileri fikir ediniyorlar. Bu bakımdan sektörün tam rekabet şartlarında sağlıklı gelişimi ve vatandaşlarımızın gittikçe artan bilişim alanındaki ihtiyaçlarının en iyi şekilde sağlanması açısından çok güzel bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Bu toplantıların formatının biraz daha değiştirilerek devam etmesini temenni ediyorum."


Yıldırım, toplantıda mobil pazar ile ilgili kapasitenin gelecek yıllara yönelik ihtiyacı, hizmet kalitesinin artırılması, kapsama alanı ile ilgili ortak çalışma yapılması konularının da konuşulduğunu dile getirdi.


13 yıl önce