|

YouTube'dan şok karar!

00:00 - 10/03/2009 Salı
Güncelleme: 22:00 - 10/03/2009 Salı
Yeni Şafak
YouTube'dan şok karar!
YouTube'dan şok karar!

İngiltere'deki internet kullanıcıları artık sanatçıların video kliplerine Youtube üzerinden erişemeyecekler. İngiltere'de telif hakları konusunda çalışan Performing Rights Society ile bir türlü uzlaşamayan Youtube, çareyi tüm sanatçı video kliplerini kaldırmakta buldu.


Telif hakkı kurumunun yöneticilerinden Steve Porter yaptığı açıklamada "Bu akşam Google'dan gelen telefon karşısında çok şaşırdık ve hayal kırıklığına uğradık. Google'ın bu tutumunun, bizim kurum olarak temsil edip haklarını korumaya gayret ettiğimiz müzisyenlere ve tüketicilere zarar verdiğini, yani iki taraf için de yaralayıcı nitelikte olduğuna inanıyoruz" diyor.


PRS kurumu ile YouTube'un bağlı olduğu Google masaya oturmadığı sürece plak şirketlerine bağlı sanatçıların klipleri İngiliz YouTube kullanıcıları tarafından izlenemeyecek.


İnternetin en popüler video paylaşım sitesi ile müzik endüstrisi ile arasında telif hakları nedeniyle zaman zaman gerginlik yaşanıyor.


Buna rağmen ünlü müzik şirketlerinin yöneticileri, dinleyicilerin MTV dışında başka bir kanaldan yeni müzikleri keşfedebilmesinin yolunu açtığı için YouTube'da yer almayı tercih ediyor.


15 yıl önce