|

Formula 1'de feci kaza!

Formula 1 Belçika Grand Prix'inde, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, Lotus Renault'un Fransız Pilotu Romain Grosjean, McLaren-Merces'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ve Ferrari'nin Meksikalı pilotu Perez ilk turda gerçekleşen kaza nedeniyle yarış dışı kaldı.

00:00 - 3/09/2012 Pazartesi
Güncelleme: 11:14 - 3/09/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Formula 1'de feci kaza!
Formula 1'de feci kaza!

Alonso, kaza sonrasında gözyaşlarına engel olamadı.


Kazanın ardından FIA, kazaya sebebiyet veren Romain Grosjean'a 1 maç ceza verdi. Fransız pilot, bir sonraki yarış olan Monza'da start alamayacak. Kazaya karışan bir diğer pilot Maldonado ise erken çıktığı için Monza'da 10 sıra geriden başlama cezası aldı.


Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan Belçika Grand Prix'inin hemen ilk virajında zincirleme bir kaza oldu. Kazada Hamilton, Fernando Alonso, Grosjean ve Perez yarış dışında kaldı.


Yarışa tüm sporcular temkinli başladı. Çünkü Belçika Grand Prix'inin ilk virajı takvimin en dar virajı durumunda. "Ölüm virajı" olarak adlandırılan yerde yine bir kaza yaşandı.


Yaşanan kazada hiçbir pilota bir şey olmaması ise herkesi sevindirdi. Kazadan sonra vücut hareketlerinden oldukça öfkeli görünen Hamilton, pite dönmeden önce Grosjean'a karşı tepkisini dile getirdi.


12 yıl önce