|

İşte dünyanın en tehlikeli pazarı

Tayland'daki Maeklong pazarı, dünyanın en ilginç ve tehlikeli pazar yeri olma özelliğine sahip. İlk bakışta normal gibi görünen bu pazarın ortasında günde tam 8 kez tren geçiyor.

Cihan
00:00 - 27/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 11:47 - 27/08/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
İşte dünyanın en tehlikeli pazarı
İşte dünyanın en tehlikeli pazarı

Normal halinde seyreden pazar yerinde uzaktan duyulan bir siren sesi ile hareketlilik başlıyor. Hemen tezgâhlar içeri alınıyor, kepenkler kaldırılıyor; halk ise buldukları boş yerlerden trenin geçişini 1-2 santimetre uzaklıktan izliyor. Trenin geçmesinden sonra ise saniyeler içerisinde her şey eski haline dönüyor.


Maeklong şehrindeki pazar yeri esnafının halinden son derece memnun olduğu bu sıra dışı pazarın hikâyesi 80'li yılların sonuna dayanıyor. 1984 yılında, son istasyonun olduğu bölgede bulunan bu pazar ilk kez, bir iki tezgâhla yolcuların yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş. Şimdilerde ise turistlerin treni sadece bir kaç dakika görmek için uzun yollar kat edip geldiği bir cazibe merkezi haline gelmiş.


Bölgenin sembolü haline gelen bu olaya turistler yoğun ilgi gösteriyor. Bölgeye turlar halinde gelen turistler bu sıra dışı görüntüyü yakalamak için bazen saatlerce bekliyor. Günde sekiz defa geçen trenlerin seferleri resmiyette belli olsa da, ne zaman geçecekleri tam olarak bilinemiyor. Pazarda kurulan dükkânlardan, serilen meyvelere kadar her şey trene göre hazırlanmış. Yere serilen meyveler tren geçişinde trene değmiyor. Günde 8 defa tekrarlanan bu olay esnaf için artık normal bir durumken, turistler için ise tam anlamıyla unutulmaz bir anı oluyor.


Bu heyecanı yaşamak için 120 kilometre uzaktan geldiğini belirten bir İtalyan turist, “Sadece iki dakika süren trenin geçişi sırasında, trenin bana çarpacağından çok korktum. İnsanların tren geçtikten sonra, sanki hiçbir şey olmamış gibi hemen toparlanıp, normal hale geri dönüyor olmaları şaşırtıcı.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.


Pazar yerinde bugüne kadar herhangi bir kaza yaşanmadığı belirtildi.

12 yıl önce