|

Melik Saraçoğlu dört ödüllü filmini anlatıyor

Gözümün Nuru filminin yönetmenlerinden Melik Saraçoğlu, filmin gerçek hikayesini ve sinema yolculuklarını Ezgi Sütçü''nün sunduğu Sadece Sinema''da anlatıyor

Trt Haber 18.30
00:00 - 18/10/2013 Cuma
Güncelleme: 18:28 - 17/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Melik Saraçoğlu dört  ödüllü filmini anlatıyor
Melik Saraçoğlu dört ödüllü filmini anlatıyor

Yedinci Sanat tutkunlarının buluşma noktası Sadece Sinema, bayramda da renkli konularıyla evlerinize konuk oluyor.

Festival yolculuklarından sonra gösterime giren filmler Sadece Sinema''da buluşuyor.

20. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali''nden En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ve SİYAD dahil olmak üzere dört ödülle dönen Gözümün Nuru filminin yönetmenlerinden Melik Saraçoğlu, filmin gerçek hikayesini ve sinema yolculuklarını anlatıyor.

İlk uzun metrajlı çalışması ''Kara Köpekler Havlarken'' ile dikkat çekici bir çıkış yakalayan genç yönetmenlerimizden Mehmet Bahadır Er ve eşi Maryna Gorbach ile bir kez daha ortak bir projeye imza atıyor. ''Sev Beni'' 50. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali''nden sonra sinemaseverlerle buluşuyor.

ROBERT LUKETİC AKSİYONUN DOZUNU ARTTIRIYOR

İlk olarak romantik komedi filmleriyle tanınan yönetmen Robert Luketic aksiyonun dozunu arttırıyor ve ''Paranoya''da usta oyuncular Harrison Ford, Gary Oldman ve genç yıldız Liam Hemsworth bir araya geliyor.

Bu yıl Sırbistan''ın ''En İyi Yabancı dilde Oscar adaylığını kazanan ''Kesişen Hayatlar'', 1990''larda Yugoslavya''nın sancılı parçalanışı yüzünden ortaya çıkan Bosna Savaşı''nın 12 yıl sonra nasıl hala insanların yaşamını etkilediğini ve iz bıraktığını anlatıyor.

Programın, Unutulmaz Sahne Bölümü''nde ise Terry Gilliam''ın 1988 yılında çektiği, ülkemizde İstanbul Film Festivali''nde de gösterilen absürt komedisi ''Baron Munchausen'' yer alıyor.

Sinema dünyasının nabzını tutmak isteyenler için Sadece Sinema Ezgi Sütcü''nün sunumuyla bayramın son günü ekrana geliyor.


10 yıl önce