|

4 halıdan 1'i Gaziantep'te üretiliyor

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, dünyadaki 4 halıdan birisinin Gaziantep'te üretildiğini söyledi. Bartık, bu konumu koruyacaklarını söylerken, "Bu genç şehirde, girişimcilik ruhu çok fazla. Dolayısıyla bu durum, halı sektörüne de yansıdı. Halı sektöründeki dünya payımızı, her geçen gün daha da artıracağız" dedi.

Yeni Şafak
16:10 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:12 - 28/05/2015 Perşembe
DHA

Gaziantep'te açılan Domotex Halı Fuarı'nı son gününde Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Halı İhracatçıları Birliği Selahattin Kaplan ziyaret etti. Fuarda yer alan sektör temsilcileri ile görüşen protokol üyeleri, stant açan firmalara katılım belgesi verdi.



Gaziantepin halının başkenti olduğunu ve bu nedenle fuarı önemsediklerini anlatıp, dünyadaki 4 halıdan birinin Gaziantepte üretildiğini belirten Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, "Bu tabloda yerimizi koruyacağız. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda devam edeceğiz. Gaziantep genç bir nüfusa sahip, Türkiyede, 0-29 nüfus ortalaması yüzde 49 iken Gaziantepte 0-29 yaş ortalaması yüzde 59dur. Yani genç bir şehirdeyiz. Bu genç şehirde, girişimcilik ruhu çok fazla. Dolayısıyla bu durum, halı sektörüne de yansıdı. Halı sektöründeki dünya payımızı, her geçen gün daha da artıracağız ama önemli bir konu var. Gaziantepte halıcılar, dünyadaki halı kullanımını artırdılar. Ciddi yatırımlar yaparak, ürünlerini geliştirerek ve teknolojiyi kullanarak dünyadaki halı tüketimini artırdılar. Şu anda bu konumda söz sahibiler. Gaziantepin adını tüm dünyada duyurdular" dedi.



#Halı
#Gaziantep
#Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık
9 yıl önce