|

Cidde'den Orduya oksijen uçuşu

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışının ardından bölgede turizm ve ticaret hareketlendi. Oksijen kenti Ordu'ya Cidde'den charter seferi için düğmeye basıldı. 50 uçak dolusu turist Ordu'yu gezmek için gelecek.

Yeni Şafak
04:00 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:17 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu Giresun Havalimanı için güzel haber Suudi Arabistan'dan geldi. Cidde merkezli bir turizm firması 50 yolcu uçağını Karadeniz'e uçurmak için harekete geçti. Firma, deniz üzerine inşa edilen Ordu Giresun Havalimanı için kiralık uçak ile on binlerce turisti Karadeniz'e taşıyacak. Ciddeli firma yetkilileri, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile temasa geçerek tur için startı verdi. Yaz mevsiminde başlayacak charter turları ile on binlerce turist, Ordu ve Giresun ile tanışacak.



BOZTEPE'YE OTEL


Havalimanının açıldığı akşam Arap, büyük işadamları ile görüştüğünü açıklayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu “Bizden fikir istediler, bazı formaliteleri aşmak için destek istediler” dedi. Ordu'da havalimanı açılmasının ardından şehirde yeni bir sinerji oluştuğunu kaydeden Balkanlıoğlu, şehre yurtdışından gayrimenkul ve turizm yatırımları olacağını açıkladı. Boztepe'te otel yapılabileceği işaretlerini veren Balkanlıoğlu “60-70 dönüm civarında belediye ait arsa var. Arkadaşlarla değerlendirilebileceğini ifade ettik” dedi.



2 MİLYON METREKARE TOPRAK EKLENDİ


Vali Balkanlıoğlu Ordu Giresun Havalimanı'nın deniz doldurularak inşa edilmesiyle birlikte, yeni Türkiye'nin genel haritasında 2 milyon 500 bin metrekare daha artış oluştuğunu söyledi. Balkanlıoğlu havalimanı ile artık mazaretlerinin kalmadığını Ordu'nun turizmde yeni bir döneme girdiğini söyledi.



Teleferiği dikkat çekiyor


Ordu teleferiği ve Boztepe'si ile turistlerin ilgi odağı. Şehir deniz kenarı boyunca uzayan kumsalları ile de dikkat çekiyor. Kent ile fındık birlikte anılıyor. Türkülere konu olmuş Ordu'nun dereleri kentin diğer bir dikkat çekici yönü. Çambaşı Yaylası ve Aybastı Perşembe Yaylası'ndaki menderesler turistlerin uğrak yerleri arasında. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Melet Nehri, Ordu Ulugöl ve Hoynat Adası yeralıyor.



Turizmcileri Ordu'da ağırladı


Vali Balkanlıoğlu Suudi Arabistan'dan gelen turizm acente yetkililerini ağırladı. Vali Balkanlıoğlu, sıcak bölgelerden gelen turistlerin Ordu'ya hayran kaldıklarını söyledi. Balkanlıoğlu “Turist yazın yakılan kuziine sobasını görünce şok oluyor. Suudi Arabistan, Katar Kuveyt gibi ülkeden gelenler için Ordu yeşillikleri ve havası ile çok çekici" dedi.



HER ŞARTA HAZIR


Ordu Giresun Havalimanı Mülki Amiri Gülyalı Kayma kamı Mehmet Akif Köse havalimanının uluslararsı standratların üzerinde olduğunu söyledi. Uçak inerken zemine uyguladığı 60 ton ağırlık için kamyonların yüklerle doldurulup test edildiğini ifade eden Köse, havalimanının iki kente büyük katkı sağlayacağını söyledi.





#Ordu-Giresun Havalimanı
#Ordu
#İrfan Balkanlıoğlu
#Ordu teleferiği
9 yıl önce